(Bilde: Er du Netcom-kunde bør du sjekke om du betaler for en tjeneste du ikke kan bruke.)

Netcom tar betalt for ubrukelig tjeneste

Bruker du internett på mobilen din bør du sørge for å ha et abonnement som tilbyr et pristak. Dette kan sørge for at du slipper unna med en makspris på noen tikroninger per dag uansett hvor mye du surfer.

Netcom er en av operatørene som tilbyr et slikt pristak på 20 kroner dagen på de fleste av sine abonnementer. Før de innførte dette tilbød de tjenesten Datamania, som ga en makspris på 25 kroner dagen. Månedsprisen på tjenesten var 20 kroner.

Tar fortsatt betalt

Nå viser det seg at Netcom har fortsatt å ta betalt for Datamania etter at de innførte makspris. Dersom du har bestilt Datamania tidligere, og ikke avbestilt tjenesten betaler du altså fortsatt 20 kroner i måneden for noe som egentlig er inkludert i abonnemenet, skriver VG Nett.

Dermed betaler kunder for en tjeneste de ikke kan bruke, da de uansett ikke kommer til å betale mer enn 20 kroner dagen.

Informasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus, sier til avisen at tjenesten egentlig er død, og skal fjernes fra nettsiden. Likevel ligger den i skrivende stund fortsatt ute på selskapets nettsider, til tross for at Netcom har operert med en makspris på 20 kroner per dag i over et år.

Bør opplyse kundene

– Hvis det er riktig at man betaler for en tjeneste som er helt unødvendig bør Netcom gi beskjed til kundene om dette, sier underdirektør i Forbrukerrådet, Ole Asbjørn Lie, til VG Nett.

Hvis du er Netcom-kunde og har Datamania kan du avbestille tjenesten ved å sende "DATAMANIA STOPP" til 1989.

(Kilder: vg.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen