Netcom taper kunder

Svenske TeliaSonera, som eier både Netcom og Chess i Norge, har lagt frem sine kvartalsresultater, og kan skilte med en stigning på 32 prosent høyere omsetning i forrige kvartal. Til tross for at Netcom taper kunder, sitter det svenske moderselskapet igjen med grønne Norges-tall for årets tre første måneder.

I fjor kjøpte TeliaSonera Idar Vollviks hjertebarn Chess. Det svenske selskapet fikk dermed 396 000 nye kunder rett i lomma. Chess har i følge Dagens IT skaffet TeliaSonera en resultatforbedring på 15 millioner kroner. Per dags dato er 75 prosent av Chess-kundene overført til Netcoms nett.

Netcom skaffet også TeliaSonera nye kunder, nemlig 20 000. De nye kundene kommer imidlertid litt i skyggen av alle som valgte å forlate Netcom forrige år. Operatøren mistet nemlig hele 45 000 kunder i fjor. Mange av disse kundene forsvant etter at operatørene innførte tvungen registrering av kontantkort i Norge.

Til tross for kundetapet, kan Netcom også vise til positive tall, og Netcom-sjef August Baumann sover fortsatt godt om natten. For han er det kvaliteten som betyr mest, ikke kvantiteten.

- Jeg vil ikke bare blåse opp kundemassen, jeg vil få de riktige kundene, forteller Baumann.

I en pressemelding skriver TeliaSonera at de forventer økt omsetning i Norge i 2006

(Kilde: TeliaSonera, Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen