Netcom svinger prisøksa

Netcom svinger prisøksa

Dersom du besøker telepriser.no, klikker deg inn på mobiltelefonseksjonen og haker av for kontantkort, får du opp en liste med 15 produkter. Nederst på lista, som er rangert fra billigst til dyrest, finner du Netcoms kontantkort.

Altså var det kostbart å være kontantkortkunde hos Netcom siste gang telepriser.no ble oppdatert. Kanskje vil dette bildet endre seg når Post- og teletilsynet (PT) får tid til å legge inn de rykende ferske prisene i databasen sin.

Lad elektronisk!
Selskapet som har profilert seg på prinsippet om lik pris uansett, opererer med to forskjellige ringepriser på kontantkortet. Den ene prisen får du dersom du lader opp kortet via nett eller wap, den andre er den du må forholde deg til dersom du lader opp i butikk.

– Vi ønsker å belønne kunder som benytter elektroniske kanaler. Ikke bare sparer vi penger på distribusjon når kundene fyller opp elektronisk, vi ønsker dessuten å motivere dem til bruk av en løsning som med sitt allestedsnærvær alltid er et godt alternativ, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom.

Høyere oppstartsavgift
Med elektronisk opplading oppnår du en minuttpris på 99 øre. Velger du den tradisjonelle butikkmetoden, må du derimot betale en femtiøring ekstra - 1,49 per samtaleminutt.

Samtidig tåkelegger gladnyheten en økning av oppstartsavgiften. Denne endres nå fra 59 øre til 69 øre per samtale, helt i takt med det som den senere tid har vært utviklingen på dette området.

Ifølge Vederhus blir kundene fortløpende informert via SMS om prisendringene. Og apropos SMS: SMS- og MMS-prisene er som før, henholdsvis 69 øre og 1,99 per melding.

Oppgrader selv
Kunder som har kjøpt kontantkort før 29. januar og ikke benytter elektroniske påfyllingskanaler, står i fare for fortsatt å måtte betale 2,99 per minutt.

Dette unngås ved å oppgradere abonnementet. Send en tekstmelding med kodeordet kontant til 1995, og saken er biff.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen