Netcom slipper unna - igjen

Netcom har hatt en selsom vår, med nedetider i mobilnettet og rasende kunder på nakken. Likevel vil ikke selskapet straffes på noe vis.

Post- og Teletilsynet, som skal passe på at norske teletilbydere oppfører seg slik de skal, har nemlig ingen myndighet til å straffe Netcom på noe vis, til tross for at nedetidene har gått ut over både store bedrifter og privatkunder.

Det eneste Post- og Teletilsynet kan foreta seg, er å anbefale myndighetene å frata Netcom lisensen.

Da Netcoms nett gikk ned for telling i juni i fjor, var operatøren rask med å sende inn en rapport til Post- og Teletilsynet. Tilsynet konkluderte med at Netcom hadde handlet slik de skulle i situasjonen som oppsto, og lot Netcom gå uten videre represalier.

Da det stormet som verst rundt Netcom tidligere i vår, uttalte samferdselsminister Liv Signe Navarsete, at Netcom kan risikere å få bøter når mobilnettet er nede - hvis slike nedetider skulle skje igjen.

Og skal vi tro Jarle Kiil, sjefsingeniør i Post- og Teletilsynet, vil det skje igjen.

- Vil skje igjen
- Jeg tror vi kommer til å få flere slike hendeleser i fremtiden når bredbåndstelefoni tar av. Det er jeg nesten sikker på og vi ser tegn på det allerede nå, sier Kiil til digi.no.

Han forklarer at problemet med dagens mobilnett, er at de ikke regnes som samfunnskritiske, selv om stadig flere og flere kun bruker mobiltelefon. Per i dag er det kun Telenors fastnett som regnes som samfunnskritisk. Dermed er reglene for straff forskjellige når det gjelder nedetid for fastnettet og mobilnettene.

Slik dagens situasjon er, mener Kill at ingen samfunnskritiske institusjoner bør basere kommunikasjonen sin på mobilnettene. Til det er mobilnettene for ustabile.

Killi har også sine synspunkter på mobilabonnentene som skriker opp og krever erstatning hver gang mobilnettene har problemer.

- De kundene som klager mest er de som har vært ute etter de billigste tjenestene, sier han.

Når Netcom altså slipper straffene fra myndighetene og Post- og Teletilsynet, er det bare kundenes nådeløse dom som kan felle Netcom.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen