Netcom skrur ned utenlandsprisene

Nå blir det billigere å surfe på mobilnettene i utlandet. (Foto: Istockphoto / Richard Clarke)
Nå blir det billigere å surfe på mobilnettene i utlandet. (Foto: Istockphoto / Richard Clarke)

Netcom reduserer nå dataprisene i utlandet med inntil 75 prosent i 28 forskjellige land. Likevel innrømmer operatøren at prisene fortsatt ikke er lave nok.

– Der det før kunne koste 120 kroner å åpne en side på vg.no via mobilt bredbånd i Spania, vil det nå koste 30 kroner. Det er en etterlengtet utvikling, men fortsatt har vi et stykke igjen før utenlandsprisene når et akseptabelt nivå, sier Kjell Kongelf, roamingsjef i Netcom.

Tilbudet gjelder ikke Netcoms kontantkortkunder eller kunder som har det forhåndsbetalte abonnementet Youngtalk.

Kun to forskjellige priser

Det blir også enklere å ha kontroll på hvor mye du betaler for å surfe. Mens du tidligere måtte forholde deg til en haug med forskjellige priser etter hvilken operatør du er koblet til i utlandet, er det nå nok å huske to forskjellige priser.

I TeliaSonera-nettene i Norden og Baltikum vil det koste 20 kroner per megabyte når du surfer, mens det i resten av landene i samarbeidet vil koste 30 kroner per megabyte.

Prisreduksjonen skjer ut ifra et samarbeid mellom 63 operatører i 28 forskjellige land, på initiativ fra Teliasonera (som eier Netcom). Dersom du kobler deg til operatører som ikke er med i samarbeidet, vil prisene være like uforutsigbare som før.

I Norge har Netcom et pristak på 20 kroner, slik at du aldri betaler mer enn dette for å surfe via mobilnettet. Dette tilbys foreløpig ikke i utlandet.

Vil ha med flere operatører

Blant landene som inngår i samarbeidet finner du vanlige ferieland som Danmark, Spania, Storbritannia, Hellas og Frankrike. Teliasonera vil jobbe videre med å inkludere flere land og flere operatører i samarbeidet.

Sent men godt

Telenors datapriser i utlandet er imidlertid helt operatøruavhengig. Her er prisen 20 kroner per megabyte i Norden og 32 kroner per megabyte i Europa – uansett hvilket mobilnett du er tilkoblet i utlandet.

Telenors priser gjelder forøvrig både abonnementer og kontantkort.

- På denne måten trenger du aldri forholde deg til hvilket mobilnett mobilen kobler seg til når du er i utlandet, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor, til Amobil.no.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen