Netcom med kombikort

Det er ikke lenge siden Netcom kom med et godt tilbud på 3G-kort til bærbar PC. Det viser seg nå at Netcom ville rydde plass til nye 3G- og EDGE-kort. Mens du før måtte velge enten 3G eller EDGE, har de nye kortene nå støtte for begge overføringsmetoder. Netcom blir dermed den første operatøren som tilbyr PC-kort med både 3G og EDGE. Telenor Mobil har fortsatt ingen tilsvarende løsning.

Den gamle enten eller-løsningen gjorde at du datt ned til GPRS-hastighet, altså maks 56 kbps, om du var utenfor dekningen av 3G eller EDGE, avhengig av hvilken korttype du hadde. Med de nye kortene kan du utnytte den maksimale hastigheten i mobilnettet uansett hvor du befinner deg.

Netcoms datakortløsning heter Connect, og den nyeste utgaven består av et kort fra Huawei. Fra før av har operatøren kjøpt kortene fra både Novatel og Option. Prisplanen på Connect er som før, altså enten 499 i måneden for fri bruk, eller 125 i måneden for 20 MB.

Prisen på selve kortet er i følge Netcom.no 2490 kroner. Dette forutsetter deg at du binder deg i ett år, siden kortet er låst til Netcom som operatør. Hvis du ikke har behov for EDGE, får du fortsatt fatt i de gamle 3G-kortene. I prisguiden finner du disse fra 399 kroner med abonnement.

Telenor Mobil tilbyr foreløpig bare 3G- eller EDGE-kort, men kommer med Sony Ericssons PC-kort GC99 og GC95 så snart disse er klare for salg.

(Kilder: Netcom.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen