NetCom lanserer ventemusikk på mobilen

I Europa, USA og Asia har nedlastbar ventemusikk blitt milliardbutikk og svært populært blant mobilbrukere.

Nå får også norske mobilkunder glede av å høre musikk i stedet for det vanlige ventesignalet når de ringer noen når NetCom lanserer tjenesten under øyafestivalen i dag.

Identitet
Til nå har ringetoner vært en måte å personalisere mobilen, og med tjenesten Jukebox får mobilkunder muligheten til å vise litt mer av sin identitet. Abonnenten velger selv hvilken sang som skal spilles, og kan definere forskjellige sanger ut fra hvem som ringer.

- Denne tjenesten har i løpet av kort tid blitt en stor hit i utlandet, sier produktsjef Stephen Parsli i NetCom til Pressekontoret.

NetCom tror at fenomenet raskt kommer til å bli plukket opp her til lands også.


-Kombinasjonen av å "si hvem du er" ved å spille din type musikk til alle som ringer deg, og samtidig ha muligheten til å gi venner, kolleger og familie deres egen favorittsang, tror vi vil slå godt an. Dette vil være en effektiv måte å utrykke sin identitet på, sier Parsli.

Store penger

Selv om hver kunde hos NetCom bare betaler 10 kroner for tjenesten og 25 kroner per sang, tror analyseselskapet Ovum at markedet for såkalte "ringback tones" vil omsette for over fire milliarder kroner i Vest-Europa i løpet av tre år.

Førsteamanuensis ved NTNU Berit Skog er enig, og tror ringback tones kan sees som et ledd i et stadig større personlig mobilkonsept.

- Denne tjenesten blir en ny måte å personliggjøre mobiltelefonen på. Du kan legge inn favorittlåta, og på denne måten signalisere til alle hva slags musikk du hører på akkurat nå. Eller man kan for eksempel bruke en melodi med humor, og på denne måten signalisere andre typer personlige trekk, sier Skog.

NetComs kunder kan velge mellom 400 sanger, og Skog tror tjenesten spesielt vil appellere til tenåringer og unge voksne.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen