Test
(Foto: Marius Valle) (Bilde: Marius Valle)

Netcom knuser Telenor på tvilling-SIM

Fakta

Telenor Tvilling
Pris: Kr 187,50 i etabl, kr 31,25 pr mnd
Lar deg ha to SIM-kort med samme nummer.

Netcom Trilling
Pris: Kr 50 i etabl, kr 25 pr mnd. Gjelder pr ekstra kort.
Lar deg ha inntil tre SIM-kort med samme nummer..

Tvilling-SIM er en nyttig tjeneste for deg som har behov for å ha mer enn én mobiltelefon. Tjenesten lar deg nemlig ha samme telefonnummer i flere telefoner. Dersom du for eksempel bruker en e-posttelefon på jobben, og har en enklere telefon privat, eller du har behov for en egen telefon i bilen, kan en slik tjeneste gjøre livet enklere.

Les også: Hva er best av e-post og MMS? »

Når du bestiller tjenesten fra din operatør får du ett eller to SIM-kort ekstra. Begge vil være tilknyttet abonnementet ditt, slik at du kan ringe og motta samtaler med to telefoner.

Men visste du at det er stor forskjell på tjenestene som tilbys av Telenor og Netcom? Vi har sammenlignet tilbudene fra de to operatørene.

Les også: Amobil griller kundeservice »

Antall SIM-kort

Telenor Tvilling tilbyr maks to SIM-kort samtidig.
Telenor Tvilling tilbyr maks to SIM-kort samtidig.
Netcom Trilling-SIM lar brukerne ha inntil tre kort.
Netcom Trilling-SIM lar brukerne ha inntil tre kort.
Det ringer i begge telefonene når noen ringer til deg, enten du har Telenor som på bildet, eller Netcom.
Det ringer i begge telefonene når noen ringer til deg, enten du har Telenor som på bildet, eller Netcom.
Det er bare Netcoms løsning, som vist her kan motta SMS til flere SIM-kort samtidig.
Det er bare Netcoms løsning, som vist her kan motta SMS til flere SIM-kort samtidig.

Tvilling fra andre operatører

Det er ikke bare Netcom og Telenor som tilbyr tvillingløsninger. Her er en oversikt over andre tilbydere.

Chess: Tilbyr en tjeneste som i hovedsak er lik Netcoms. Det tilbys dog kun ett tilleggskort.
Koster kr 100 i etablering og kr 28 pr mnd
Les mer om Chess Tvilling »Tele2: Tilbyr en tjeneste som i hovedsak fungerer som Telenors. Det tilbys ett tilleggskort. Tjenesten er kun tilgjengelig for bedrift.
Koster kr 49 i etablering og kr 19 pr mnd.
Les mer om Tele2 Tvillingsim » One Call: Kan kun motta anrop og SMS på ett kort av gangen. Dette bestemmes utifra hvilken telefon som ble skrudd på sist.
Koster kr 129 i etablering og 20 kr pr mnd.
Les mer om One Call Tvillingsim »Ventelo: Fungerer i hovedsak som Telenors løsning. Det tilbys ett tilleggskort. NB! To forskjellige løsninger avhengig av om kunden bruker Telenors eller Netcoms nett. I Netcom-nettet kan ikke begge telefonene være slått på samtidig.
Koster kr 100 i etablering og kr 50 pr mnd.
Les mer om Ventelog Tvillingsim » Network Norway: Tilbyr kun til bedrift.
Koster kr 99 i etablering og 25 kr pr mnd.

Både Telenor og Netcom tilbyr å ha to SIM-kort med samme nummer. Men det er en grunn til at Netcoms løsning heter "Trilling-SIM", og ikke "Tvilling-SIM". Som navnet antyder lar Netcom deg ha tre SIM-kort med samme nummer. Dermed kan du ha bil-, jobb- og privattelefon med kun ett abonnement.

Dermed er det Netcom som gir mobilavhenige det beste tilbudet. Spørsmålet er selvsagt hvor mange som har behov for tre SIM-kort, men det er klart at det er kjekt å ha muligheten.

Hvilket nummer?

Et annet moment er hvor mange telefonnumre du trenger å forholde deg til. De ekstra SIM-kortene har nemlig egentlig et eget telefonnummer, slik at operatøren må bruke litt magi for å få dem til å fremstå som ett nummer uansett hvilket SIM-kort du bruker.

Men også her er det forskjeller på Tvilling og Trilling-SIM. Når du sender en SMS eller MMS fra tvilling-kortet hos Telenor vil mottakeren nemlig få opp et annet telefonnummer som avsender. Dette kan skape forvirring, siden mottakeren kanskje ikke kjenner dette nummeret.

SMS kun på ett kort hos Telenor

Og dersom mottakeren svarer på denne SMS-en eller MMS-en vil den kun komme frem til tvilling-SIM-kortet ditt. Det går for øvrig ikke å ringe opp dette nummeret heller. Da møtes du med en telefonsvarerbeskjed som sier at du må ringe et annet nummer.

Faktisk er det bare når du ringer at mottakeren får opp det vanlige telefonnummeret ditt, og det er bare når noen ringer til deg at det skjer noe på begge telefonene samtidig.

Mest praktisk hos Netcom

Hos Netcom er løsningen mer strømlinjeformet. For det første så mottas SMS på begge telefonene, og når du svarer på SMS får mottakeren kun opp hovednummeret. Unntaket er når du sender og mottar MMS. Da får mottakeren opp et annet nummer, så bildemeldinger kan være litt upraktisk. MMS som sendes til deg vil dessuten kun mottas på hovedkortet ditt.

Det kan være upraktisk å motta SMS-er på flere telefoner samtidig. Spesielt om en av telefonene er av en tid vil det rase inn med nye meldinger når denne skrus på. Har du en telefon i bilen er det ikke sikkert at du ønsker å motta SMS på denne i det hele tatt.

Netcoms løsning lar deg styre hvor du vil motta SMS. Her sender du en kommando via SMS for å aktivere og deaktivere mottak. Dette syns vi er mest praktisk. Det er dog ikke mulig å deaktivere SMS på hovedkortet.

Les også: Slik blir du kvitt plagsom SMS »

Priser

Man skulle kanskje tro at Telenor hadde lavere pris på sin tvillingløsning med tanke på at løsningen i praksis er en god del mer tungvint enn Netcoms. Telenors hjemmesider oppgir en etableringspris på 187,50 kroner, og en månedspris på 31,25 kroner. For bedriftskunder er prisene henholdsvis 150 og 25 kroner.

Ser vi på Netcoms priser må du betale 50 kroner i etablering, og 25 kroner i måneden. Skal du ha et tredje kort må du betale ytterligere 50 kroner i etablering og 25 kroner mer i måneden.

Netcom feier altså gulvet med Telenor når det kommer til tvillingløsning. Ikke bare er Netcoms tilbud vesentlig mer praktisk enn Telenors – Prisene er på toppen av det hele lavere.

– Det kommer ny løsning

Telenor er klar over at deres løsning ikke er like god som konkurrentens, til tross for at Netcom har hatt sin løsning siden 2004. Informasjonssjef Anders Krokan sier til Amobil at dette er noe Telenor jobber med å løse, og at de har en ny løsning på vei.

– Vi har nå kjørt en meget vellykket pilot på en ny tvillingløsning. Jeg ber om forståelse om at jeg nå ikke kan fortelle om hvordan løsningen blir, men jeg føler meg trygg på at når Telenors nye Tvilling forløses, vil det bli tatt godt imot av kundene våre. De nye Tvilling-barna våre vil være født ved årsskiftet, sier Krokan.

Inntil da er det altså Netcom som tilbyr den beste løsningen.

Amobil har tidligere sett på hvem som er først av Telenor og Netcom på nye tjenester. Les duellen mellom operatørene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen