Netcom kjøper Chess

I flere uker har det svirret rykter om at Chess skulle være i forhandlinger med en ukjent aktør om et eventuelt salg. I dag ble det bekreftet at det er TeliaSonera som stikker av med det som er norges tredje største mobiloperatør. Netcoms svenske eier skal ha kjøpt Chess for den nette sum av 1,8 milliarder kroner.

Chess har 400.000 kunder i Norge, og en markedsandel på ti prosent av det norske operatørmarkedet. Tidligere i år kjøpte Chess opp Sense for 525 millioner kroner. Oppkjøpet førte til at Chess ble en seriøs utfordrer til Telenor og Netcom da de lovet å presse prisene ned.

Ved å overta Chess tar TeliaSonera nå et enda større jafs av de norske mobilkundene. Fra før av har de 1,2 millioner Netcom-kunder her til lands. Chess-sjef Idar Vollvik vil bli ikke mindre enn 630 millioner kroner rikere som følge av salget.

Det har lenge vært spekulert i om TeliaSonera var kjøperen som Chess var i kontakt med. Dette fordi den svenske mobiloperatøren har mest å tape om noen andre får tak i Chess-kundene, samtidig som de har mest å tjene på å kjøpe dem selv.

Kundene uberørt
Teleanalytiker Tore Aarønæs i Norsk telecom tror ikke Chess-kunder vil bli til Netcom-kunder, eller at Chess-navnet blir lagt ned som følge av kjøpet.

- Det har skjedd i andre land tidligere at lavprisaktørene har blitt kjøpt opp. Det som har skjedd i Danmark, er at lavprisselskapene har beholdt sin lavprisprofil, sier Aarønæs.

Tap for Telenor
Teleanalyktikeren tror Telenor vil oppleve betydelige tap nå som TeliaSonera kjøper Chess.

- De fleste kundene til Chess bruker nettet til Telenor når de ringer. Dersom Netcom kjøper Chess vil alle kundene ganske sikkert overføres til Netcoms nett, legger Aarønæs til og hevder at dette er et kupp av Netcom mot Telenor.

Idar Vollvik skriver på nettsiden til Chess at de vil fortsette som før, men med bedre innkjøpsvilkår, noe som igjen skal bety lavere priser for kundene.

(Kilder: DN, Aftenposten, Digi, chess)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen