Netcom kan få tidobbel TV-titting

Både Netcom og Telenor tilbyr i dag mobil-TV, men med hver sin unike løsning. Netcom lanserte sin løsning basert på et installert program i desember, mens Telenor fortsetter med sin wapbaserte løsning. Dette kan vise seg å gå i Netcoms favør, skal vi tro selskapet Rubberduck.

Les mer:
- Mobilunderholdning tar av
- Dette kommer i 2008
- Gigantisk mobillansering fra Telenor

Brukes oftere
Rubberduck, som leverer Netcoms mobil-TV-applikasjon, hevder at statistikk for Norden viser at brukere som har slike applikasjoner installert ser ti ganger så mye mobil-TV enn de uten programmet.

– En portalbasert tjeneste har flere unike brukere, dette fordi slike tilbud ikke krever installasjon av programvare. Men man har ti ganger høyere bruksfrekvens med klienter, sier innholdsansvarlig Karin Du Rietz i Rubberduck til Inside Telecom

Telenor tviler
Telenor har nå blitt en innholdsleverandør av musikk og spill, og vil sånn sett kunne promotere flere av disse tjenestene som samles i en wapportal.

– Jeg tror ikke klienter er løsningen for for eksempel innholdsleverandører. Wap-baserte løsninger har den fordelen at de gir flere muligheter, så som integrasjon mellom nyhetsartikler og videoklipp, sier Du Rietz videre til nettstedet.

Telenor avviser riktignok ikke at de kan komme med en mobil-TV-applikasjon i framtiden.

Forhåndsinstallasjon er best
Netcom kan også finne på å hente litt "inspirasjon" hos operatøren 3 som har lykkes godt med sitt konsept. TV-klientene er forhåndsinstallert, og dermed har de gjort jobben for kundene.Telefoner og abonnementsløsninger er markedsført med fokus på TV-pakker.

Netcom har opplyst at de etterhvert vil selge mobiltelefoner hvor klienten er installert på forhånd.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen