NetCom i tottene på Telenor

Guri Wormdahl liker Telenors nye påfunn dårlig.
Guri Wormdahl liker Telenors nye påfunn dårlig.

I slutten av juni kjøpte Telenor opp Talkmore fra svenske Mobyson. Kjøpe ble gjort under forutsetningen at det ble godkjent av konkurransemyndighetene i begge land.

NetCom reagerer
NetCom var imidlertid ikke spesielt glad for oppkjøpet. Operatøren klaget saken inn til det norske Konkurransetilsynet, på bakgrunn av Telenors allerede dominerende markedsandel.

- Telenor har en svært betydelig andel av markedet, og vi synes ikke de som en dominerende aktør bør få denne muligheten for ytterligere trafikk. Vi har derfor klaget til Konkurransetilsynet, sier Guri Wormdahl, kommunikasjonssjef i NetCom.

Telenor har 54 prosent markedsandel, og ifølge Telenor selv vil Talkmore-kjøpet gi de kun én prosent større markedsandel. NetCom har på sin side 23 prosent av mobilmarkedet i Norge, mens de to neste i rekken, Tele2 og Chess, begge har under åtte prosent.

Vel 135 millioner kroner var Telenor villige til å gi for Talkmores 60 000 kunder. Det er over 2000 kroner per kunde.

- Vi er overrasket
Telenor er overrasket over at NetCom klager dette inn til Konkurransetilsynet.

- NetCom er selv eid av det selskapet som har kjøpt opp desidert mest de to siste årene, nemlig TeliaSonera som har kjøpt både NetCom, Nextgentel og Chess. Vi er derfor forundret over kritikken, og det overrasker oss at NetCom har sendt inn klage, sier Arild S. Johannessen, informasjonssjef i Telenor.

Videre presiserer han at oppkjøpet ikke er av grådighet.

- Talkmore er en liten operatør, og er et lavprisselskap. Vi gjør oppkjøpet for å ha et eget lavpristilbud, og vi vil la Talkmore fortsette som eget merkenavn men eid av Telenor, sier Johannessen.

Videre sier Johannessen at Telenor ikke har gjort eller vil gjøre forandringer i Talkmore før Konkurransetilsynet har godkjent oppkjøpet. Samtidig avviser han at oppkjøpet er et svar på at Tele2 flyttet kundene sine over til NetComs mobilnett.

Telenor regner med at Konkurransetilsynet har behandlet saken ferdig i løpet av årets fjerde kvartal.

- Standard prosedyre
Nå jobber Konkurransetilsynet med å gå igjennom oppkjøpet, men bare som en helt standard prosedyre.

- Vi har bedt Telenor om ytterligere informasjon om oppkjøpet, og dette er helt vanlig prosedyre. Vi henter også innspill fra andre aktører i markedet, sier Andreas Kjeldsberg, Informasjonsrådgiver i Konkurransetilsynet.

(Kilder: Telenor, NetCom, Konkurransetilsynet, Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen