NetCom forundret over Telenor

NetCom forundret over Telenor

Mandag denne uken lanserte NetCom sin HomeFree-tjeneste for mobil IP-telefoni. Denne tjenesten er basert på UMA-teknologien, som Telenor hevder er en kortsiktig løsning. Nå er NetCom forundret over at rivalen har forkastet teknologien.

- UMA er lansert i Danmark. Og gjennom det har vi fått bevist at teknologien er stabil og funker veldig godt. Dermed blir det litt rart at Telenor "blåser i" UMA. Så lenge intensjonen deres ikke er å forsvare tradisjonell fasttelefoni, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom til Amobil.

Les også:

- Telenor vil ikke bruke UMA
- Slik er NetComs gratistjeneste
- NetCom lar deg ringe gratis

Kommer med egen løsning

Selv om Telenor har forkastet UMA-teknologien lover telegiganten at de vil komme med en løsning for mobil IP-telefoni. Men i stedet for å benytte seg av UMA vil de bruke IP Multimedia Subsystem basert på såkalt Session Initiation Protocol.

- Et utvalg kunder har testet ut løsningen vi går for, og vi justerer produktet vårt på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kundene. Vi går nå inn i andre testfase av vår løsning, og gjør stadige forbedringer for å levere et fullverdig produkt, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Amobil.

For øyeblikket er det en god del flere mobiler som støtter teknologien som Telenor baserer seg på enn UMA-teknologien. Der UMA-teknologien kun har Nokia 6086 som tilgjengelig telefon i Norge har blant annet alle Windows-mobiler med innebygd Wifi støtte for SIP.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen