Netcom først i verden med 4G

Netcom først i verden med 4G

Netcom holder det de lover; utbyggingen av 4G-nettet som vil gi ti ganger så høye hastigheter har begynt. Det neste store steget fra turbo-3G er nemlig Long Term Evolution (LTE) – også kalt 4G – og Teliasonera/Netcom har hatt et mål om å være blant de første i verden som tar i bruk denne teknologien. Med LTE får du tidoblet hastigheten du har i dag for mobilt bredbånd, noe som åpner for nye muligheter.
 
- Utbyggingen av 4G i Oslo gir utrykk for vårt ønske om å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden. Samtidig er det viktig for Netcom å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i turbo-3G-nettet, mens videre utrulling av 4G ligger frem i tid og avhenger av blant annet rammebetingelser og regulatorisk retning, sier administrerende direktør August Baumann i Netcom.

(Artikkelen fortsettes.)

Administrerende direktør August Baumann i Netcom.
 
Tilgjengelig neste år
Utbyggingen i hovedstaden skal etter planen være fullført i løpet av året, og du vil dermed kunne surfe med LTE-hastighet fra og med 2011. Kinesiske Huawei er valgt som 4G-leverandør i Oslo, mens i Stockholm har Teliasonera i stedet satset på Ericsson.
 
- For kundene våre betyr det at store datamengder vil kunne overføres raskere og enklere enn i dag, med langt større muligheter til kapasitetskrevende tjenester som film, TV og online spill. Huawei er valgt som partner basert på deres fokus på 4G-utvikling og imponerende internasjonale resultater med avansert, fremtidsrettet mobilteknologi, sier Baumann.
 
Dagens turbo-3G-nett tilbyr hastigheter opp til 7,2 Mbit/s, mens teoretisk hastighet i LTE-nettet vil ligge på 100 Mbit/s. Det vil si at 4G gir deg mobilt bredbånd i fiberklassen, med ”helt nye muligheter til kapasitetskrevende tjenester”, som streaming, online-spill, film og TV. Det er gledelig at Teliasonera/Netcom ikke har nedprioritert Norge når det gjelder satsningen på LTE, ettersom Baumann antydet at det ville bli en ”kostbar affære”, for en tid tilbake.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen