NetCom får IP-mobil neste år

Tjenesten, som nå testes i Danmark, baseres på at en ny type mobiler bruker trådløse hjemmenett til å ringe over bredbåndet.

Motorola leverer utstyret TeliaSonera tester. - Det fungerer bra. Våre pilotkunder synes den er enkel å anvende, sier Peter Bredgaard i Telia Danmark til nyteknik.se.

WLAN
Testtelefonene bruker Bluetooth for å koble seg til bredbåndet, men TeliaSonera venter på å få mobiler som kan kommunisere over WLAN.

TeliaSonera regner med å lansere tjenesten kommersielt i Danmark før neste sommer. Bredgaard sier at flere nordiske land - formodentlig også Norge - vil få tjenesten senere i 2006.

Fordelen, spesielt sett fra forbrukerens side, blir at det blir billigere å bruke mobilen hjemmefra eller på jobben, sålenge man har bredbånd og trådløst nett.

Fastnett ut
Taperen i denne utviklingen blir fastnettoperatøren, fordi kundene vil få enda færre grunner til å beholde fastnettabonnementet.

Trådløse og analoge DECT-telefoner kan ringe over bredbåndet allerede, men fordelen med TeliaSoneras løsning er at kundene bare forholder seg til én telefon.

British Telecom har allerede lansert en lignende tjeneste i UK. Begge baseres på UMA-standarden (Unlicensed Mobile Access).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen