Netcom banker Telenor på 3G

Alternativ tekst mangler
Det tar kortere tid å sende filer med Netcoms 3G-nett.

Bruker du 3G-mobilen din til å koble deg på internett med PC-en? I så fall bør du tenke deg om før du velger operatør. Nye tester gjennomført av Amobil viser nemlig at det kan være store sprik i hastighetene du får hos Netcom og Telenor.

Vi har foretatt hastighetsmålinger i Bergen, Oslo og Trondheim, og funnet ut hvor du får høyeste hastighet. Resultatene avslører at det kan være store forskjeller på opplastingshastigheten.

Alternativ tekst mangler

Stor opplastingsforskjell
Høy opplastingshastighet kommer godt med om du skal sende filer fra mobiltelefonen din. Dette gjør du for eksempel når du laster opp bilder til bloggen din, eller når du sender e-post med vedlegg. Jo høyere hastighet, jo mindre ventetid.

Våre målinger viser at det kan være store forskjeller i de to 3G-nettene. Mens Telenors 3G-nett i snitt leverer 74 kbps i uthastighet, kan Netcom skilte med hele 100 kbps, altså 35 prosent høyere hastighet.

Spriket er størst i Oslo. Her er Netcom hele 83 prosent raskere enn Telenor på opplasting. I Bergen har Netcom 45 prosent forsprang. I Trondheim er det derimot ikke merkbar forskjell mellom hvilket nett du bruker.

På neste side kan du se en grafisk oversikt over hastighetene i de forskjellige byene.

Lik på nedlasting
Når det gjelder nedlastning, er forskjellene mellom de to 3G-nettene ikke særlig stor. På landsbasis har Netcom en noe lavere nedlastingshastighet enn Telenor. Snitthastighetene vi har målt er på henholdsvis 316,3 kbps og 331,4 kbps.

Forskjellen er ikke på mer enn 15,1 kbps, noe som tilsvarer 1,8 kB mer per sekund. I disse hastighetene vil ikke forskjellen være så merkbar, og forskjellen i hastighet tilsvarer bare fire prosent.

Alt i alt ser vi at Netcom kan spare deg selv for en del ventetid om du sender mye data med telefonen din. Om du stort sett bare bruker 3G-telefonen din til å laste ned e-post eller surfe på nettsider, spiller det ikke så stor rolle hva du velger.

Uansett kan det kanskje være en fordel å gå for Netcom først som sist. Da vi målte hastigheten på de to operatørenes EDGE-nett tidligere i år, fant vi ut at Netcom var 60 prosent raskere enn Telenor i nedlastingshastighet.

Lurer du på hvordan du kobler deg til internett med en PC og en 3G-mobil? Svaret finner du i vår guide.

På neste side kan du lese hvordan vi har gjennomført testene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen