NetCom avvist av departementet

Post- og teletilsynet vedtok i fjor at NetCom måtte senke termineringsprisene sine for å komme ned mot Telenors nivå. NetCom har siden vedtaket protestert høylytt mot dette, og kjørt flere runder for å få omgjort vedtaket.

Siste runde var en klage som gikk til Samferdselsdepartementet. I forrige uke avviste imidlertid departementet klagen.

Vil styrke konkurransen

Termineringsprisene er en avgift mellom operatørene for at brukerne skal kunne ringe kunder i de forskjellige nettene. Tidligere har Telenor måtte betale en høyere pris til NetCom enn motsatt for å stimulere konkurransen. Nå mener imidlertid myndighetene at de to gigantene stiller såpass likt at også termineringsprisene må bli like.

- Samferdselsdepartementet mener reduksjonene som er vedtatt i NetCom og Telenors termineringspriser vil være gunstig for forbrukerne, fordi ringeprisene vil bli lavere og man får bedre kontroll over kostnadene. Lavere termineringspriser vil dessuten redusere etableringshindringene for nye aktører i markedet og vil slik styrke konkurransen på mobilmarkedet, skriver Samferdselsdepartemenet

Vurdere flere skritt

Nå opprettholdes PTs vedtak som sier at prisene skal ha symmetriske priser på 60 øre fra 1. juli 2008. I løpet av 2010 skal prisene settes ned til 45 øre. NetCom er ikke overraskende skuffet og vurdere nå hva de vil gjøre videre.

- Vi er veldig skuffet over dette. Nå vil vi gå gjennom alle begrunnelsene i vedtaket, og vurdere hva som blir vårt neste skritt, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til Teleavisen.

Les også:

- NetCom truet til lavere priser
- Truer Netcom med dagsbøter
- Milliarder på spill for NetCom

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen