Netcom avduker Iphone-prisene

Netcom har i dag avduket prisen på Apples 3G-versjon av Iphone, som operatøren begynner å selge 11. juli i år. Telefonen vil selges med tre forskjellige abonnementer som er spesialtilpasset Iphone.

Årsaken til dette er at Iphone i utgangspunktet er en dyr telefon. I Norge er maksimal lovlig bindingstid 12 måneder for privatkunder, noe som gjør det vanskelig for operatørene å selge Iphone billig. For å klare å selge Iphone for småpenger, har Netcom opprettet tre nye abonnementer som har høyere månedspris enn de aller fleste abonnementer.

Italk Large

Månedsprisen på Italk Large er rekordhøye 1099 kroner. Til gjengjeld koster Iphone med 8 GB lagringsplass 1 krone med ett års bindingstid til dette abonnementet, eller 890 kroner om du vil ha dobbelt så stor lagringsplass. Samlet pris på den billigste versjonen blir avskrekkende 13189 kroner.

Til gjengjeld får du også en hel del ringeminutter, SMS og datatrafikk med på kjøpet. Du kan surfe gjennom 1000 MB data per måned, ringe i 1000 minutter og sende 1000 tekstmeldinger. Med andre ord blir månedsprisen kanskje det eneste du trenger å betale.

Italk Medium

Italk Medium har fått en litt snillere månedspris på 699 kroner. Her betaler du 690 kroner for Iphone med 8 GB når du kjøper den, eller 1590 kroner for versjonen med 16 GB. Samlet pris for den billigste versjonen blir 8970 kroner.

I dette abonnementet får du 250 MB datatrafikk, 250 ringeminutter og 250 tekstmeldinger inkludert i prisen hver måned.

Italk Small

Er du ute etter enda lavere månedspris, kan du velge Italk Small der du må ut med 399 kroner i måneden. Da må du til gjengjeld ut med 1390 kroner for Iphone med 8 GB lagringsplass, eller 2290 kroner for 16 GB-versjonen. Samlet pris for den billigste versjonen blir 6178 kroner.

I prisen får du 100 MB datatrafikk, 100 ringeminutter og 100 tekstmeldinger spandert hver måned.

Dyr glede

Det er ingen tvil om at 3G-Iphone koster en hel del penger inklusive abonnementsavgiften. Du skal også ha mulighet til å kjøpe ut bindingstiden, slik at du kan si opp abonnementet. Men da må du betale mellom 2400 og 3500, avhengig av abonnementstype.

Om du er ute etter noe billigere, koster trykkskjermsmobilen HTC Touch Diamond 4500 helt uten abonnement, og om du kjøper den med abonnement havner totalprisen på omtrent det samme. Denne har også mer teknologi, er en fullverdig smarttelefon og er i tillegg mindre.

LG har også en rekke billigere alternativer med trykkskjerm. Du kan for eksempel se på KF700 som har nedskyvbart tastatur i tillegg, eller kameraflaggskipet KU990.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen