Netcom åpner for video

Fra 1. desember vil Netcoms kunder med 3G-telefon kunne føre videosamtaler. I første omgang er det kun abonnementskunder som får tilgang til videotelefoni, mens kunder med kontantkort får muligheten over nyttår.

Netcom vil ikke ta betalt for videosamtaler de fire første månedene. Det betyr at du kan ringe helt gratis, så lenge personen i andre enden av røret har videotelefon.

Unntaket er samtaler til eller fra utlandet, der man betaler samme pris som for vanlig tale.

Fra og med mars 2006 vil tellerskrittene begynne å tikke. I følge dokumenter Amobil har fått tilgang til, vil Netcom ta en pris på 2,24 kr per minutt for abonnementskunder. Kunder med kontantkort vil betale en pris på 3,74 kr per minutt for videosamtaler.

Netcom legger seg dermed på nøyaktig samme prisnivå som Telenor, som planlegger å ta betalt for videosamtaler fra og med mai 2006.

Etternøler på 3G
At Netcom lanserer videosamtaler først ett år etter sin erkerival, er bare siste trekk i en rekke av utsettelser. Operatøren åpnet ikke 3G-nettet sitt før i mars, og da var det kun åpent for kunder med datakort. Mobiltelefoner slapp først inn i varmen i midten av juni, og til nå har det altså ikke vært mulig å føre videosamtaler.

Denne nølingen står i sterk kontrast til Telenor, som har satset aktivt på 3G i året som har gått. Telenors kunder har hatt full tilgang til videosamtaler, telefoni og andre tjenester siden operatøren åpnet 3G-nettet sitt i desember i fjor.

Krever nytt SIM
Netcom-kunder som ønsker å bruke 3G-nettet må ha et såkalt USIM. Dersom du har mottatt et SIM-kort fra operatøren den siste tiden, burde dette være et USIM. Hvis ikke er du nødt til å plukke opp et nytt SIM-kort hos en forhandler.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen