NetCom åpner for 3G-mobiler

3G-nettet til NetCom har tidligere vært forbeholdt eiere av 3G-kort for datamaskiner. I dag kunne operatøren endelig åpne nettet for vanlige UMTS-telefoner.

Operatøren bestemte seg imidlertid for å kjøre forsiktig i starten, og lanserer i første omgang bare et begrenset antall av Nokia 6680 i 3G-nettet. Dette gjøres for å teste ut at linjene fungerer hundre prosent slik de skal før de kjører ut en kommersiell lansering, noe som er ventet å skje i september. Det skal nevnes at man også kan bruke andre 3G-telefoner hvis man har en telefon uten operatørsperre.

At NetCom trår varsomt i starten er fullt ut forståelig, særlig etter problemene operatøren hadde med linjene sine på søndag og mandag - en situasjon som fikk uheldig mye oppmerksomhet i mediene. Det er heller ingen hemmelighet at 3G-telefonene ikke akkurat blir revet bort fra norske butikkhyller, så at operatøren ikke skal greie å dekke etterspørselen er heller tvilsomt.

Krever nytt SIM-kort
For å ta i bruk 3G-nettet til NetCom må man ha et USIM-kort (Universal Subscriber Identity Module) i telefonen. Disse kortene er i bunn og grunn helt vanlige SIM-kort med litt forandringer i programvaren og mer minne, og kan dermed brukes også i vanlige mobiltelefoner.

Et USIM-kort kan man skaffe seg ved å kjøpe en Nokia 6680 hos en NetCom-forhandler eller ved å bestille et kort separat.

Da Telenor lanserte 3G-nettet sitt valgte de å ikke kreve USIM-kort i begynnelsen for å gjøre det mest mulig lettvint å gå over til 3G. Det forventes imidlertid at også Telenor vil kreve denne standarden etterhvert.

Fastpris-tilbud
Det er ikke bare 3G som blir lansert i det stille. NetCom har nemlig også lansert en tjeneste med navnet DATAmania. Denne tjenesten innebærer at man kan bruke internett så mye man bare orker, uten å betale mer enn 25 kroner per dag. Fastprisen slår ikke inn før etter man har passert 25 kroners-grensen, slik at man ikke må betale når man ikke er på nett. Surfer man for mindre enn 25 kroner dagen betaler man 20 kroner per MB.

I tillegg kommer en månedlig avgift på 20 kroner. DATAmania er tilgjengelig for private abonnenter, med unntak av de som har MyTalk, YoungTalk eller kontantkort. For å bestille tjenesten sender man enkelt og greit kodeordet "datamania" til 1989. For å avbestille sender man "datamania stopp" til det samme nummeret.

Side 1 av 2

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen