Netcom-problemer skyldtes Telenor

Alternativ tekst mangler

I går kveld fra 19-tiden til klokken 21.37 opplevde NetCom-kunder store problemer med mobilnettet. Problemene har vist seg å skyldes to uavhengige feil hos Telenor.

- Telenor bekrefter at de hadde feil i både fiber og elektronikk. Dette førte til trafikkproblemer hos NetCom, som leier linjekapasitet av Telenor i de aktuelle fylkene, sier Jannike Grüner, direktør for NetCom kundesenter, til Amobil. Videre beklager hun på det sterkeste de utfordringene dette medførte kundene.

- Det stemmer at vi hadde en fiberfeil mellom lerkendal og leangen. Dette rammet NetCom-kunder i Troms of Finnmark, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, til Amobil.

Lessum forklarer videre at redundansen, som er en sikkerhetsløsning, skulle ha tatt seg av feilen. Av en eller annen grunn gjorde den ikke det, og hvorfor er fortsatt ukjent. Telenor sier imidlertid at de jobber på spreng med å finne ut av det.

Grunnen til at feilen ikke rammet Telenors egne kunder er ifølge Atle Lessum de forskjellige løsningene de to operatørene bruker.

(Kilder: Netcom, Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen