Netcom friskmeldt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppdatert klokken 16.55: Netcom-nettet er nå friskmeldt, og alle kundene skal nå kunne ringe og sende SMS som normalt. Om du fortsatt opplever problemer, må du skru telefonen din av og på for å komme deg på nett igjen.

Netcoms nett var tidligere i dag helt nede, og ingen av kundene i Netcom-nettet kunne ringe eller sende SMS. Operatørens kunder skal i følge VG Nett fortsatt ha store problemer med å bruke mobiltelefonen sin.

– Nå ser det ut som om trafikken går med 35 prosent, og den er økende, sa Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonsrådgiver i Netcom til Amobil tidligere i dag.

Problemene rammet også kunder hos Chess og andre operatører som bruker Netcoms nett.

Feilen skal i følge Netcoms nettsider skyldes en feil i en tjener som autentiserer telefonnumre. Dette vil si at når du ringer, finner ikke tjeneren nummeret i databasen, slik at samtalen ikke vil kunne settes opp.

– Dette er ikke bra, og vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på dette, sier Nilsen.

Netcom-nettet falt i ut klokken 08.45 i dag tidlig. En drøy time senere var nettet delvis oppe igjen, før det nok en gang falt ut. Netcom la ikke ut feilmelding på sine sider før klokken 10.08.

Andre gang på under ett år
Netcom-nettet falt ut også i juni i fjor. Den gangen var operatørens 1,2 millioner kunder uten mobiltelefon i nærmere to døgn. Dette var spesielt kritisk for kunder som bruker Netcoms Trådløs Bedrift-løsning, hvor all telefoni i firmaet foregår over Netcoms mobilnett.

For å bøte på skaden, ønsket Netcom i fjor høst å innføre en løsning med såkalte Nød-SIM, hvor kunder som ønsket det skulle få utdelt et SIM-kort som opererte på Telenor-nettet. Tilbudet ble imidlertid stoppet etter at Amobil avslørte Netcoms planer.

(Kilder: Netcom.no, VG.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen