NetCom-eier smetter unna loven

En ny lov som er foreslått av den svenske regjeringen vil gi svenske myndigheter lov til å lese gjennom epost som sendes gjennom telenettet. Loven har skapt storm, og svenske TeliaSonera ønsker nå å flytte epostserveren for alle ikke-svenske kunder ut av landet.

Skal forhindre terror
Loven er foreslått som et anti-terrortiltak, og føyer seg dermed i rekken av tiltak som har som mål å demme opp for terror gjennom å overvåke vanlige personers gjøremål. Går loven gjennom kan myndighetene gå gjennom all epost som sirkulerer innenfor svenske servere.

Men TeliaSonera nekter å la epost fra finske kunder bli gjennomlest, og etter ønske fra finske myndigheter kommer selskapet til å flytte all ikke-svensk eposttrafikk ut av landet. Per i dag går epost mellom finske brukere via Sverige av praktiske årsaker.

- Angår ikke norske kunder
Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i NetCom, sier til Amobil at epost-problemene i Sverige ikke vil ramme norske NetCom-brukere.

- De epostløsningene som NetCom tilbyr driftes fra Norge, så dette vil ikke berøre norske mobilkunder, sier han til Amobil.

NetCom er heleid av svenske TeliaSonera, og har dermed en rekke samarbeid med moderselskapet i Sverige. Men epost-driften er ikke en av dem.

Det svenske lovforslaget skal opp til avstemning 14. juni. Blir det vedtatt, har svenske epostdriftere ett år på seg til å innføre overvåkningsmekanismer.

(Kilder: Cellular News, TeliaSonera, NetCom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen