Netbook-salget stuper

Netbook-salget stuper

Nesten halvert i løpet av et år.

Analysefirmaet Gartner har presentert tall om PC-markedet i Vest-Europa for tredje kvartal 2011, og det er nedslående lesning for PC-produsenter.

Statistikken viser et samlet fall i salg av datamaskiner på 11,4 prosent i forhold til samme periode i fjor, men det er store forskjeller på ulike områder. Nedgangen har gått verst ut over Netbook-salget, som har gått tilbake mer enn 40 prosent i løpet av et år.

– Ubehagelig lesning

Den samlede nedgangen hos bærbare datamaskiner er på 12,6 prosent, mens stasjonære maskiner går tilbake med 8,7 prosent. Overgangen til Windows 7 har heller ikke gitt ventede resultater, og salg av PC-er til forretninger har sunket med 2,1 prosent.

– Resultatene fra årets tredje kvartal er ubehagelig lesning for PC-bransjen, ettersom det tredje kvartalet vanligvis er en sterk periode på forbrukermarkedet, spesielt på grunn av skolestart, sier Gartner-analytiker Meike Escherich.

Smarttelefoner og nettbrett

Én av årsakene til denne utviklingen kan være at mange forbrukere heller vil bruke pengene sine på nye smarttelefoner og nettbrett fremfor mer tradisjonelle PC-er, hevder Gartner.

Det fjerde kvartalet ser også mørkt ut for bransjen, ettersom oversvømmelsene i Thailand har skapt problemer i harddiskproduksjonen, noe som er forventet å presse PC-prisene opp.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen