NetApp annonserer nye lagringsløsninger

Network Appliance er fortsatt den største aktøren i bransjen på lagringsløsninger. I fjor landet selskapet på omtrent 52 prosent andel (NAS, iSCSI, Fibre Channel), mens EMC tok andreplassen med 14 prosent.

Det ble for kort tid siden klart at IBM vil begynne å videreselge løsninger fra Network Appliance, noe som naturlig nok vil danne enda sterkere salgskanaler.

Denne uken har Network Appliance lansert to nye lagringsløsninger i "midrange"-klassen. Noe av argumentasjonen er dobbel ytelse sammenlignet med eksisterende FAS-modeller - 920 og 950.

FAS3020 har plass til 168 disker - totalt 50 TB, mens FAS2050 takler 336 disker og 84 TB. Systemene støtter iSCSI, Fibre Channel og NAS. Ved hjelp av virtualiseringsprogramvare kan man konfigurere disse opp som V3020/V3050 og gjøre de kompatible med løsninger fra andre leverandører som HP, IBM og Sun Microsystems.

Disse lagringsløsningene går i forkant med å kjøre NetApps Ontap 7G operativsystem som standard installert. Dette operativsystemet ble introdusert for ca. et halvt år siden og påstås å ha finesser som gjør at lagringsløsningen lettere kan snakke med andre leverandørers systemer.

Bransen for lagringsløsninger ser ut til å bli enda mer konkurransetilspisset etter at Dell/EMC og IBM/Network Appliance dannet allianser. I kulissene har HP også et ganske stort press på seg for å gjenopprette et svakere 2. kvartal enn normalt. Sun Microsystems er en av flere selskaper som kommer til å integrere AMD Opteron i sine lagringsservere.

Forhåpentligvis vil økt konkurranse og oppmerksomhet føre til at dette segmentet blir enda mer spennende fremover. Sjansen for at prisene synker noe er selvsagt også tilstede.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen