NetApp-lagring sparer energi

NetApps IT-divisjon skal ha oppnådd 60 prosent mer effektiv utnyttelse av datalagrene, som dermed reduserer strømforbruket og -utgiftene. Den nye SnapShot-teknologien skal gjøre det mulig å bruke én sikkerhetskopi over flere områder, der det før gjerne har krevd fler.

"Mange selskaper har plassproblemer i datarommet, og kan ikke legge til mer kraft eller kjøling. På serversiden har de lenge vært oppmerksomme på dette. Som datalagerleverandør må vi også begynne å arbeide for mer effektiv kraftforsyning og redusert strømforbruk," sier Jesper Stormholt - ansvarlig for NetApps virksomhet i Norge. "Vi reduserer antall sikkerhetskopier som tar lagerplass, effektiviserer el-forsyningen og reduserer strømforbruket."

Selskapet AISO.Net, en amerikansk web-hosting leverandør, har begynt å benytte NetApps SnapShot-teknologi. AISO.Net har en miljøvennlig profil, er blant annet drevet av solcellepanel, og er det første offentlige datarommet innlemmet i U.S. Green Building Council (USGBC). USGBC er USAs ledende non-profit organisasjon for miljøvennlig teknologi, og arbeider med å fremme konstruksjon av bygninger som er miljøvennlige og energisparende.

Ifølge NetApp opplyser AISO.Net at de forventer å redusere energiforbruket sitt med 80% gjennom den nye løsningen. Ved siden av SnapShot-teknologien inkluderer løsningen IBM- og VMware-produkter. Selskapets backupsystem er felles for alle datalagringsområdene.

(Kilder: Pressemelding fra NetApp, www.environmental-expert.com, www.usgbc.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen