Nestenmakro fra Cosina

Les også: Makro-/nærfotoguide, del 1: Hovedtrekk i prinsipper, utstyr og teknikker

Den ikke ukjente objektivprodusenten Cosina har sluppet det de kaller en "close-focus lens" til Canon, Nikon og Pentax. Det er med andre ord ikke noe makroobjektiv i ordets rette forstand, men et objektiv som på andre måter har forbedrede egenskaper for nærfotografering. Nærgrensen er i dette tilfellet i utgangspunktet på 50 cm, noe gir et størrelsesforhold på 1:3.5 ved nærgrensen, men med den medfølgende nærlinseforsatsen endres nærgrensen til 32 cm og størrelsesforholdet blir da 1:1.8. Fremdeles ikke makro egentlig, men bra nok til manges behov for nærfotografering. For øvrig fortjener Cosina en liten applaus for ikke å kalle det nye objektivet "makro" likevel!

Les også: Tamron 60mm f/2.0 Makro

Brennvidden på det nye manuellfokusobjektivet, som får navnet "Cosina APO-LANTHAR 90mm F3.5 SL II Close Focus", blir 90 mm, og største blender blir f/3.5. Minste blender er f/22, og filterdiameteren er ganske vanlige 52 mm. Ni blenderlameller gjør også sitt for å gi god "bokeh".

Objektivet slippes i Japan 4. mars, og Prisen ser der ut til å ende på rundt fire tusen norske kroner. Vi vet i skrivende stund ikke om objektivet vil finne veien til Norge, eller hva det da eventuelt vil koste. Faktisk vet vi i skrivende stund svært lite om objektivet, og det vi har av informasjon kommer fra en forholdsvis underholdende Google-oversettelse av Cosinas japanske sider samt en annen side, også den Google-oversatt.

Les også: Tokina med nye objektiver

Les også: Mer snadderoptikk til Canon

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen