Neste utkast til 802.11n klart

Det første utkastet til 802.11n-standarden møtte mye motbør og har forsinket standardiseringsprosessen betraktelig. Til å begynne med var det ventet at standarden skulle være ferdig for over ett år siden, men grunnet uenigheter innenfor gruppen som jobber med standardiseringsprosessen tok det lang tid før det første utkastet ble klart.

Etter at det første utkastet fikk over 12 000 innvendinger, ble det raskt klart at det måtte et nytt utkast til før gruppen kunne bli fornøyd.

Det er det andre utkastet som nå er klart, og godkjent av gruppen som jobber med denne standarden. Forslaget ble sågar enstemmig godkjent med 100 mot 0 stemmer. Det ser likevel ut som at det vil ta rundt ett år før standarden blir ferdigstilt, om man da ikke møter på flere problemer.

Wi-Fi-alliansen har allerede annonsert at de vil begynne å sertifisere produkter basert på det nye utkastet til 802.11n-standarden, for å sikre at de forskjellige produsentene lager kompatible produkter. Denne sertifiseringsprosessen vil begynne allerede i mars.

Vi jobber for tiden med en test av 802.11n-produkter som baserer seg på det første utkastet, og kan først som sist si at produsentene trenger sertifiseringsprossessen for at produktene skal fungere sammen. Vår artikkel om 802.11n gir litt innsyn i problemene rundt den nye standarden.

(Kilde: Wi-Fiplanet.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen