Neste nForce får DX9 og "Intel-lyd"

NVIDIAs første nye brikkesett for AMD64 i 2004 har det interne navnet CK-04, og kan virke som et svar på ATIs planlagte AMD64-brikkesett - som er basert på Radeon IGP9100 med DX9-grafikk.

Det spekuleres for tiden i om den integrerte grafikkbrikken i "nForce4" blir en egenutviklet grafikkrets for nForce-platformen, som kanskje kan by på bedre, skreddersydd ytelse, eller om det er snakk om en lett omdesignet FX5200-brikke. At NVIDIA trenger en DX9-brikke til IGP-versjonen synes hevet over enhver tvil, når også VIA kommer med en deltachrome-IGP i løpet av året.

Andre oppdateringer på NVIDIAs brikkesett blir inklusjonen av Intels "Azalia"-lydspesifikasjon, som nylig ble kjent som High Definition Audio. High Definition Audio tar over for AC'97 i disse dager, og NVIDIA har for lengst bestemt seg for å fase ut SoundStorm-lydbrikken og selge den som et separat produkt.

Videre får CK-04 så godt som alt man kan tenke seg av siste teknologi-skrik, som 1 GHz HyperTransport-buss, PCI Express 16x for grafikk og 1x for tilleggskort, samt støtte for PCI 2.2 som benyttes i dag. Kortet får også to P-ATA-133-kanaler, 4 SATA-150-kanaler og hele 10 USB 2.0-porter.

Selv om IGP-versjonen nødvendigvis vil få to brikker, en "Multimedia communications Processor" - MPC - og en grafikkbrikke, vil CK-04-brikkesettet i "vanlige" versjoner være et "brikkesett" med bare én brikke. Dermed fortsetter NVIDIA å lede an i integreringen av nord- og sørsiden for AMD64-kort også i neste generasjon.

(Kilder: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen