Neste års SE-modeller

Alternativ tekst manglerOm det er bevisst eller ikke får vi nok aldri vite, men det er svært sjelden at Sony Ericsson lanserer en ny modell uten at det har versert rykter om, og ofte til og med bilder av telefonen i flere måneder.

Allerede i begynnelsen av oktober begynte ryktene rundt den svensk-japanske produsentens 2007-telefoner å koke i diskusjonsforumet, og en uke senere fikk også Esato-brukerne ubekreftet informasjon å tygge på, sammen med en rekke andre utenlandske nettsteder.

Svenske Mobil.se har også tatt opp tråden, og hevder å ha fått bekreftet fra Sony Ericsson at produsenten skal lansere 40 nye telefoner neste år, med første lansering i løpet av de neste dagene.

SE holder "tett"
Da Amobil konfronterte Per Alksten i Sony Ericsson med ryktene fikk vi egentlig svaret vi ventet:

– Vi kommenterer aldri rykter om nye produkter eller lanseringsplanene våre.

Veldig mange av ryktene ser imidlertid ut til å stemme, og med en mulig lansering på dørstokken er det på tide med en kjapp oppsummering av det viktigste.

Sprer UIQ over flere telefoner
Det ser ut til at P990i blir det siste medlemmet i Sony Ericssons P-serie. Denne serien har bestått av avanserte smarttelefoner med UIQ-grensesnittet. Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile over. Forrige uke kjøpte Sony Ericsson nemlig opp hele UIQ Technologies, og har det siste året gitt ut to UIQ-telefoner utenfor P-serien: M600i og W950i.

Dette underbygger ryktene om at Sony Ericsson vil fortsette å spre UIQ-grensesnittet over flere telefoner enn de dedikerte smartmodellene det kommende året.

En av disse kan se ut til å være oppfølgeren til M600i, som ikke uventet har fått et kvinnelig kodenavn: Elena. Telefonen skal visstnok få 3,2 megapikslers kamera med muligheter for å filme videosnutter med QVGA-oppløsning (320x240 punkter), noe som burde kvalifisere til Cybershot-stempel. Elena skal også by på Wi-Fi.

Også W950i ser ut til å få en lillesøster: Maria. Det finnes foreløpig lite informasjon rundt modellen, men den skal i motsetning til W950i få kamera.

Egen designserie
Sony Ericsson har ikke vært den som har satset hardest på design og motetelefoner, noe som kan se ut til å endre seg. Mye tyder nemlig på at produsenten ruger på en ny familie: E-serien, (Emotional), der telefonenes utseende skal få det lille ekstra.

De førstmodellene i serien blir E510i og E530i, som begge skal være telefoner til en overkommelig pris. Utover dette har vi funnet lite informasjon.

Sony Ericsson skal også brygge på en ultratynn telefon med samme egenskaper som Walkman-telefonen W850i. Denne modellen skal være 9,4 mm tykk, ha aluminium som byggmateriale, samt by på 3G og to megapikslers kamera. Telefonen er foreløpig bare kjent som Ai, men det er ikke utenkelig at den havner i E-serien når den endelige lanseringen står for døren, noe som kan skje så tidlig som denne måneden.

Trekker pikselsverdet mot Nokia
Nokia har ennå ikke lansert teknomonsteret N95, som kanskje er mest kjent for å ha et kamera med hele fem megapikslers oppløsning. I kampen om kamerafantastene ser det ut til at Sony Ericsson stiller med nok en kvinnelig kriger: Sofia.

Sofia ser ut til å få navnet K850i, og vil naturlig nok være oppfølgeren til K800i. Telefonen skal være utstyrt med 3G, et fem megapikslers kamera, muligheter for å ta opp videosnutter med QVGA-oppløsning, samt Xenon-blitz og andre godsaker. At telefonen får Cybershot-stempel er det liten tvil om.

Noen direkte konkurrent til N95 vil nok telefonen likevel ikke være, ettersom den nok ikke blir like spekket med teknologi. Til gjengjeld ser det ut til at vi kan vente oss ripefri skjerm, en mer lommevennlig størrelse og hyggeligere pris. En eventuell lansering bør skje forholdsvis tidlig i 2007, slik at mobilbrukerne får et alternativ til N95 raskest mulig.

Sony Ericsson skal også brygge på en fem-megapikslers telefon i kamskjellsformat. Denne er foreløpig bare kjent som Nathalie, og skal etter alt å dømme se livets lys noen måneder etter Sofia.

Alternativ tekst mangler
(SO903i er på markedet i Japan)

Japan-telefon til Europa?
NTT DoCoMo slapp tidligere i år musikktelefonen SO903i fra Sony Ericsson på det japanske markedet. Nå snakkes det i gangene om en modell med lignende spesifikasjoner, som skal lanseres på det europeiske markedet.

Hvis denne informasjonen stemmer kan vi muligens vente oss en Walkman-telefon med kamskjellsdesign, og som byr på et solid musikkpanel på frontsiden, i tillegg til stereo-høyttalere, 3,2 megapikslers kamera og støtte for tre forskjellige typer minnekort.

Dette er imidlertid et av de mest usikre ryktene som sirkulerer, og er i likhet med resten av telefonene som er nevnt på langt nær bekreftet av Sony Ericsson. Men at det hadde vært et friskt pust i Walkman-serien er det ingen tvil om.

I tillegg til modellene som er nevnt ser det ut til at Sony Ericsson planlegger en rekke telefoner i lav-og mellomprissegmentet. Det ser også ut til at produsenten skal satse på å gi ut telefoner i to forskjellige versjoner med små forskjeller. Blant annet ser det ut til at en K800i uten 3G (og dermed lavere pris) er underveis.

Det ser også ut som Sony Ericsson har et nytt grensesnitt på gang, noe du kan lese mer om i vår forrige sak om Sony Ericsson-ryktene.

Vi må igjen understreke at informasjonen i denne artikkelen på ingen måte er bekreftet av Sony Ericsson selv. Dersom du er interessert i å følge debatten videre kan vi anbefale SE i 2007-tråden i forumet, samt Esatos tråd om samme emne.

(Kilder: Esato, Se-nse, forumet vårt, NTT DoCoMo, Mobil.se, UCSE, Newmobile, SECentral, Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen