Neste års populære mobiler

Neste års populære mobiler

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mer en 100 millioner mobiler med berøringsskjerm vil bli komme på markedet i 2008 viser en undersøkelse fra ABI Resarch Industry. Flere har estimert salget i 2007 til å ende på rundt én milliard mobiler. Hvis dette tallet stemmer og holder seg stabilt også i 2008, betyr det at en av ti mobiltelefoner neste år blir av denne typen.

Apple Iphone får mye av skylda for fokuset på slike mobiler. LG Prada, HTC Touch, Sony Ericsson P990, M600 og W950, i tillegg til Samsung F700 , er også populære mobiler med berøringsskjerm.

Les mer:
-Touch II nærmer seg?
-Smart, funksjonsspekket mobil fra Samsung 
- HTC TyTN II klar i dag

Ikke uvanlig

Slike berøringsskjermer blir da også stadig vanligere på nye mobiler. Mange er enige i at berøringsskjermer med ikoner gjør mobiler intuitive, pene og effektive i bruk.

- Mobiler med intuitiv brukergrensesnitt gir rask og enkel tilgang til diverse programmer og tjenester. Det kan også resultere i "høyere inntekt per bruker" for mobiloperatørene ved å generere større bruk av deres verdiskapende tjenester. Derfor vil operatørene promotere og markedsføre mobiler med et brukervennlig grensesnitt, sier analytirker Shailendra Pandey i ABI Research Industry.

Enkle endringer

Tidligere har flere smarttelefoner og funksjonsspekkede mobiler vært kommersielle fiaskoer, ganske enkelt fordi brukervennligheten har vært for dårlig. Dette endrer de trykkfølsomme skjermene på.

I tillegg til å imøtekomme kravet om brukervennlighet, byr et ikonbasert grensesnitt på en fleksibilitet i design, som gir skreddersying for operatører og programvareprodusenter. Dette uten at man trenger å gjøre endringer på hardware.

Helt uenige

Nokia har tidligere i år sagt seg uenige i denne tankegangen. De uttalte da til Mobilen.no at undersøkelser viser at brukerne foretrekker fysiske taster.

Nå ser det imidlertid ut til av resten verden later til å være uenige. ABI Research tror faktisk at mer enn 500 millioner mobiler på markedet i 2012 vil ha et slik grensesnitt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen