GSMA vil at du skal betale med mobilen neste år.
GSMA vil at du skal betale med mobilen neste år. (Bilde: Istockphoto/Nathan Winter/Alex Kalmbach/illustrasjon)

Neste år betaler du med mobilen

Fra neste år kan alle mobiltelefoner komme med betalingsløsninger innebygget. I alle fall om GSMA, organisasjonen som forvalter GSM-operatørenes interessert, får det som den vil, skriver Cellular-news.

Flere i bransjen, blant andre Netcom-sjef August Baumann, tror betaling med mobilen blir en av de neste store tjenestene på mobil.

Må ha felles løsning

GSMA ser også store muligheter i å bruke mobilen som betalingsmiddel, men dersom dette skal bre om seg må produsentene komme sammen om én felles løsning. I dag er det ingen utbredt enighet om hvilken metode som skal brukes. GSMAs ønsker kan fort endre på dette.

Organisasjonen vil at alle mobilprodusenter utstyrer nye telefoner med såkalt NFC fra midten av 2009. NFC er en metode å kommunisere over veldig korte avstander, slik at du bare trenger å holde mobilen over en betalingsterminal.

Samtidig ønsker GSMA at produsentene tar i bruk den såkalte Single Wire-protokollen, som er en forbindelse mellom NFC-delen i telefonen og SIM-kortet i telefonen. Dette gjør at betalinger for eksempel kan belastes din telefonregning, eller et tenkt kredittkort integrert i SIM-kortet.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen