Neste Windows får kodenavnet «Threshold»
Teknofil
(Bilde: Kiwi Flickr / Flickr)

Neste Windows får kodenavnet «Threshold»

Blir en «bølge av operativsystemer» på tvers av duppeditter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ideen om et forent Windows, der operativsystemene til PC, telefon og spillkonsoll blir til ett, har sirkulert på nettet de siste månedene. Nå hevder den anerkjente Windows-kjenneren Mary Jo Foley fra ZDNet at denne utviklingen har fått et kodenavn: «Threshold».

Navnet Threshold føyer seg inn i rekken av Halo-inspirerte navn fra Microsoft. Tidligere har selskapets kommende taleassistent og Siri-konkurrent fått det Halo-klingende kodenavnet Cortana, og «Threshold» sikter til en planet fra den populære spillserien fra Xbox.

Kodenavnet Threshold skal i denne forbindelsen ikke være ment for ett operativsystem, men for «bølgen av operativsystemer på tvers av Windows-baserte telefoner, enheter og spillkonsoller». Denne bølgen av samkjørende oppdateringer skal visstnok starte våren 2015.

Samme opplevelse

Selve innholdet i Threshold er fremdeles i det store og hele ukjent, men Mary Jo Foley har fått vite at oppdateringsbølgen blant annet vil dreie seg om en større fellesnevner mellom ulike Windows-plattformer enn tidligere. Den samme kjernen og «opplevelsen» skal med andre ord virke i for eksempel kontorpakken Office, søkemotoren Bing og bedriftsrelaterte programmer – enten det er på Windows Phone, Windows 8.x eller Xbox One. Alle disse systemene deler for øvrig samme Windows NT-kjerne.

Tidligere har Microsoft også uttalt at de ulike plattformene skal få én, forent appbutikk med Windows Store, og at utviklere skal få en enklere oppgave med å skape samme programmer og apper til Windows-systemene.

«Threshold» skal altså starte å dukke opp i 2015, og før den tid skal Windows 8.1 få den større oppdateringen Windows 8.1 Update 1, og Windows Phone 8 skal oppgraderes til Windows Phone 8.1.

Kompatibel med Windows-datamaskiner:
Spill på PC-en med Xbox One-håndkontrollen »

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen