Neste Windows får kodenavnet «Threshold»
Teknofil
(Bilde: Kiwi Flickr / Flickr)

Neste Windows får kodenavnet «Threshold»

Blir en «bølge av operativsystemer» på tvers av duppeditter.

Ideen om et forent Windows, der operativsystemene til PC, telefon og spillkonsoll blir til ett, har sirkulert på nettet de siste månedene. Nå hevder den anerkjente Windows-kjenneren Mary Jo Foley fra ZDNet at denne utviklingen har fått et kodenavn: «Threshold».

Navnet Threshold føyer seg inn i rekken av Halo-inspirerte navn fra Microsoft. Tidligere har selskapets kommende taleassistent og Siri-konkurrent fått det Halo-klingende kodenavnet Cortana, og «Threshold» sikter til en planet fra den populære spillserien fra Xbox.

Kodenavnet Threshold skal i denne forbindelsen ikke være ment for ett operativsystem, men for «bølgen av operativsystemer på tvers av Windows-baserte telefoner, enheter og spillkonsoller». Denne bølgen av samkjørende oppdateringer skal visstnok starte våren 2015.

Samme opplevelse

Selve innholdet i Threshold er fremdeles i det store og hele ukjent, men Mary Jo Foley har fått vite at oppdateringsbølgen blant annet vil dreie seg om en større fellesnevner mellom ulike Windows-plattformer enn tidligere. Den samme kjernen og «opplevelsen» skal med andre ord virke i for eksempel kontorpakken Office, søkemotoren Bing og bedriftsrelaterte programmer – enten det er på Windows Phone, Windows 8.x eller Xbox One. Alle disse systemene deler for øvrig samme Windows NT-kjerne.

Tidligere har Microsoft også uttalt at de ulike plattformene skal få én, forent appbutikk med Windows Store, og at utviklere skal få en enklere oppgave med å skape samme programmer og apper til Windows-systemene.

«Threshold» skal altså starte å dukke opp i 2015, og før den tid skal Windows 8.1 få den større oppdateringen Windows 8.1 Update 1, og Windows Phone 8 skal oppgraderes til Windows Phone 8.1.

Kompatibel med Windows-datamaskiner:
Spill på PC-en med Xbox One-håndkontrollen »

(Kilde: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen