Neste Windows får en smart søkefunksjon

Lar deg søke etter tekst i bilder.

Windows 8.1 står på trappene, og stadig flere nye funksjoner blir avslørt. SkyDrive kommer selvsagt inkludert i oppdateringspakken, og nettskytjenesten kan også skryte av en oppgradering.

Søkemotoren i SkyDrive, Microsofts Bing-baserte Smart Search, kan nemlig gjenkjenne tekst i bilder. SkyDrive-brukere både innenfor og utenfor Windows 8.1 får dra nytte av denne nyttige egenskapen, som altså gjør at du kan søke etter og finne bilder basert på eventuell tekst som befinner seg i dem.

Tjenesten gjelder alle bilder du velger å laste opp til SkyDrive, og fungerer på tvers av stasjonære og bærbare PC-er, samt nettbrett og smarttelefoner med Windows Phone. Den gjenkjente teksten i bildene kan også konverteres til tekst utenfor bildet.

Smarte filer

En annen nyhet er «smart files». Denne funksjonen lar SkyDrive-brukere alltid ha med seg filer, uten å måtte tenke på lagringskapasiteten. Her velger man hvilke filer som skal lagres offline på en PC, mens de såkalte smartfilene på farten inneholder miniatyrbilde og informasjon som er klar til å bli lastet ned når det er behov.

Ifølge Microsoft gjør denne egenskapen at SkyDrive tar opp 80 prosent mindre plass i Windows 8.1.

Navnet er fremdeles i bruk:
Microsoft mister retten til SkyDrive-navnet »

(Kilder: Microsoft via Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen