Neste flåte av Mac-er kan få ac-nettverk. (Bilde: Apple/iStock)

Neste Mac kan få det trådløse supernettet

Detaljer er avslørt i operativsystemet.

Det siste halvåret har vi sett en ny form for trådløst nettverk komme på markedet. Det tekniske navnet er 802.11ac, og blir sett på fremtidens trådløse standard. Enn så lenge er det bare et fåtall produkter som støtter det, men nå ser det ut til at også Apple blir med i kampen.

Skjermdumper som nettstedet 9to5mac har fått tak i, viser at de neste Mac-ene kan støtte denne trådløse nettverksstandarden. For første gang er det nemlig implementert støtte for det i operativsystemet.

Beta-system ute til testing

I disse dager har utviklere verden over mulighet til å teste Apples neste operativsystem, OS X Mountain Lion 10.8.4. En av dem har funnet en liten kodesnutt skjult i systemet, som viser at støtte for ac-nettverket vil bli lagt til fra og med neste oppdatering.

Denne kodesnutten har ikke ligget i tidligere versjoner av operativsystemet.

Med støtte på plass i operativsystemet, er det mulig å installere nettverksbrikker i maskinen som støtter nettverket. Disse finnes allerede, og kan bli tatt i bruk på fremtidige Mac-maskiner.

Høy hastighet

Med ac-nettverk i maskinen, trenger du bare en nettverksruter som også støtter standarden for å komme i gang. Teknologien kan i teorien gi deg en ytelse på 1300 Mbit/s, noe som er tre ganger raskere enn dagens vanlige nettverk, som holder mellom 150 og 450 Mbit/s.

Du kan riktig nok ikke forvente at du vil oppleve nettsider som direkte raskere med ac-nettverk. De begrenses i stor grad av nettlinjen inn til huset ditt, som vil være nevneverdig tregere enn det trådløse nettet.

Men om du har ac-nettverk på både PC-en, nettbrettet og kanskje til og med TV-en, vil opplevelsen totalt sett bli bedre. I dag er det mer og mer vanlig å bruke tjenester som krever mye av nettverket ditt, som strømming av film via Netflix eller fra en dedikert server i hjemmet, og da kommer et slikt nettverk virkelig godt med.

Det nye nettverket er fremtidens trådløse standard:
Derfor er det raskt, og disse ruterne gir deg hastigheten »

(Kilde: 9to5mac, Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen