(Bilde: Shutterstock / 158607812)

Neste iPhone kan få voldsalarm

Sensorer skal gjøre hverdagen sikrere

En ny patentsøknad avslører at Apple har planer om å inkludere en voldsalarm i fremtidige iPhone-utgaver.

Tanken er at sensorene i telefonen skal kunne avsløre om eieren er i trøbbel. Telefonen skal så kunne ule med en høy lyd for å tiltrekke hjelp fra folk i nærheten, ringe nødetatene, oppgi telefonens posisjon og eventuelt ringe forhåndsdefinerte nødkontakter.

Patentet kalles «Mobile Emergency Attack and Failsafe Detection», og skal gjøre telefonen i stand til å kjenne igjen overfall eller voldelige hendelser.

Får angreknapp

Telefonen vil bruke eksisterende sensorer som aksellerometer og mikrofon for å avgjøre om det foreligger en trussel.  Den vil også kunne analysere brukerens bevegelser mot skjermen eller knappene for å avgjøre om eieren er skadet. I forbindelse med bilulykker vil telefonen kunne oppfatte forskjellen mellom bilmodus og en bråstopp som kan skyldes en ulykke.

Løsningen kan også brukes til å overvåke pasienter med sykdommer som diabetes eller epilepsi, der et illebefinnende kan sette brukeren ut av spill.

For å unngå falske oppringninger til nødetatene, vil løsningen gi brukeren mulighet til å slå en kode eller trykke på en knapp for å stoppe telefonen fra å gå i nødmodus. Dermed unngår du at for eksempel en lidenskapelig hyrdestund ender med politiet på døra.

Dersom Apple lanserer denne funksjonaliteten, vil selskapet ødelegge forretningsgrunnlaget for flere lignende apper. Blant dem er norske Silje Vallestad, som har hatt stor suksess med voldtektsalarmen bSafe.

Les mer: Hysj-mobil med Android lansert

Kilde: (BGR)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen