(Bilde: iDownload Blog)

Neste iOS-oppdatering er dårlig nytt for jailbreakere

Apple har tettet drøssevis av sikkerhetshull i kommende iOS 7.1.

Den neste oppdateringen av Apples mobile operativsystem, iOS 7.1, er ventet på komme neste måned. Apple lover at oppdateringen blant annet vil fikse den irriterende feilen som får iPhoner og iPader til å  plutselig skrur seg av, bare for å starte igjen etter et par sekunder. 

Men, i tillegg til å rette opp i irriterende feil, byr iOS 7.1 også på dårlige nyheter for alle som har åpnet opp Apple-dingsen sin for tredjepartsprogramvare, såkalt jailbreaking. Den nye oppdateringen vil nemlig tette drøssevis av sikkerhetshull som jailbreakerne frem til nå har benyttet seg av for å åpne opp programvaren. 

Blir vanskelig å jailbreake

Allerede i den forrige beta-utgaven av iOS 7.1 ble ett digert sikkerhetshull tettet, og hacker-gruppen Evasi0n varslet om at det ville bli vanskeligere å åpne opp neste utgave av programvaren. Nå har Apple oppdatert programvaren nok en gang, denne gangen i form av Beta 5, og en drøss av andre småhull hackerne trodde kunne brukes til jailbreaking har blitt fikset. 

Dette betyr ikke nødvendigvis at iOS 7.1 ikke vil kunne jailbreakes, men det vil nok ikke bli lett. Evasi0n anbefaler nå jailbreakere om å ikke laste ned iOS 7.1-oppdateringen når den slippes, i vente på at de finner et nytt hull å utnytte. 

Lyst på nytt og spennende innhold på mobilen din? 
Jailbreaking er helt lovlig, og alle kan gjøre det »

(Kilde: Cult of Mac)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen