Slik blir neste generasjon lydløse laptoper

Vi har fått se Intels nye Core M-prosessor i aksjon.

San Francisco/Tek.no: – Don't touch! Take pictures first, before they get greasy fingerprints, sier en myndig monsieur med såpass bred fransk aksent at vi nærmest kan høre livlig trekkspillmusikk i bakgrunnen.

Vi er i en suite 31 etasjer over San Franciscos gater, hvor en håndfull teknologijournalister nå ser brydd opp fra tre nettbrett – eller kanskje vi skal kalle dem PC-er – plassert på et lite bord.

Nærmest pliktoppfyllende blir det knipset bilder av treenigheten, som tydeligvis er prototyper med forskjellige bakplater. Den ene er i kobber, den andre er av aluminium og den tredje består av gullbelagt aluminium.

– Vi ville gjerne se om det var noen stor forskjell mellom metallene når det kom til kjøling av Core M-prosessoren, smiler mannen med aksenten.

Han er ingen ringere enn Francois Piednoel, en av sjefsingeniørene (principal engineer) hos Intels «Performance group». Han er med på å forbedre og designe arkitekturen på flere av Intels prosessorer, så vi får jo nesten bare tro at han vet hva han snakker om.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (9)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen