– Neste generasjon fra Intel kommer til neste år
(Bilde: Intel)

– Neste generasjon fra Intel kommer til neste år

Nå skal teknologien krympes igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dønningene etter Intels Haswell Refresh, og ikke minst Devil's Canyon, har knapt lagt seg før ryktene om de kommende godsakene begynner å dukke opp på nett. Nærmere bestemt snakker vi både om prosessorgenerasjonene Skylake og Broadwell.

Det kinesiske nettstedet VR-Zone melder nå at både Skylake og Broadwell vil se offentlighetens lys en gang i andre kvartal 2015, hvilket skulle kunne bety en lansering på neste års Computex-messe.

Haswell Refresh er kodenavnet på en rekke av Intels ulike prosessorer, fra de helt rimelig til den øvre middelklasse, som for eksempel Core i7-4790.

Devil's Canyon er på mange måter en ulåst variant av Haswell Refresh, dog med enkelte justeringer som skal gjøre dem mer attraktive for overklokkerne. Dette er en arkitektur som finnes i blant annet Core i7-4790K.

Foto: VR-Zone

Arvtakere til dagens modeller

Skylake og Broadwell vil på mange måter være arvtakere for dagens arkitekturer. Broadwell er en krymping av dagens Haswell som befinner seg på 22 nanometer, og produksjonen skal foregå på 14 nanometer. Med nanometer i denne sammenhengen er det alltid snakk om avstanden mellom transistorene internt i prosessoren.

Broadwell er tenkt som en arkitektur for de litt dyrere variantene som entusiastene gjerne velger, typisk de enklere Core i7- og de dyrere Core i5-variantene.

Skylake blir derimot en helt ny arkitektur, og kommer til å bli brukt veldig bredt. Alt fra de helt rimeligste variantene, til mer dyrere produkter.

DDR4 til folket

Prosessorene vil basere seg på den kommende LGA1151-sokkelen, det kommende Z107-brikkesettet og vil mest trolig støtte både DDR3 og DDR4.

Med dette vil plattformen være blant de første til å støtte dobbeltkanals DDR4-minne. Den nye minnetypen fokuserer på to områder: Bedre strømsparing og høyere frekvenser med tilhørende økt ytelse.

Den aller første med DDR4-støtte blir Intels kommende Haswell-E, med X99-brikkesettet. Dette er ventet på markedet noe senere i høst, mest trolig i forbindelse med Intel Developer Forum i september.

Intels ulåste entusiastprosessor gjør det bra:
Core i7-4790K imponerte oss i vår test »

(Kilde: VR-Zone, via SweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen