(Bilde: Asus/Istockphoto)

Neste Asus Zenbook får «Retina»-oppløsning

Tyske Amazon røper Asus-planer.

Intels nye prosessorgenerasjon «Haswell» er nå bare noen uker unna, og det betyr at vi også står overfor et generasjonsskifte for bærbare datamaskiner.

Det er dog ikke bare på prosessorfronten at det skjer saker og ting. Over de siste årene har stadig flere laptoper fått høyere oppløsning, og Apple MacBook Pro med Retina-skjerm leder kappløpet.

Men nå ser det ut til at en 15,6-tommers Zenbook fra Asus snart vil ta opp kampen.

Få med deg vår test av 13" Zenbook.

Matcher Apple

Foto: Asus

Asus Zenbook UX51VZ-DB114H heter den smekre datamaskinen som har dukket opp på Amazon.de, altså i Tyskland. Ifølge spesifikasjonene har den et IPS-panel i 16:9-format med hele 2880 x 1620 piksler.

Bortsett fra at en like stor Retina-MacBook har en 16:10-skjerm og således 2880 x 1800 piksler, matcher den kommende Zenbook UX51VZ denne oppløsningen.

I tillegg til den skarpe skjermen er UX51VZ-DB114H oppgitt til å ha 8 GB minne, to SSD-er i RAID 0, grafikkløsningen Nvidia GT 650M og Intel Core i7-3632QM. Sistnevnte er en firekjernet prosessor med en grunnklokkefrekvens på 2,2 GHz.

Datamaskinen er ennå ikke i salg, men skal ifølge Amazon.de være klar til å sendes innen én til tre måneder. Men på den tiden kan det være at hele plattformen oppgraderes til «Haswell», og i så fall må jo prosessoren byttes ut.

Prisen for herligheten er oppgitt til 1699 euro, noe som er 500 euro lavere enn en omtrentlig tilsvarende MacBook Pro med Retina-skjerm. Dette tilsvarer i underkant av tretten tusen norske kroner.

Men absolutt høyest pikseltetthet har lillebroren:
Vår test av 13-tommers Apple MacBook Pro med Retina-skjerm >>>

Kilde: Liliputing

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen