Neste år snakker vi om "supermobiler"

Full-HD-mobilen HTC Butterfly J får konkurranse fra Samsung og LG.

Ikke bli overrasket om du neste år ser at ordet "smartmobil" blir byttet ut med "supermobil". Det er faktisk i ferd med å skje allerede, og sjargongen stammer fra den vanvittige skjermoppløsningen som skal komme på toppmodellene i 2013.

For en uke siden ble HTC Butterfly J lansert i Japan. Denne har en 5-tommers Super LCD3-skjerm med Full HD-oppløsning (1080p). Ifølge Phandroid vil flere Android-produsenter komme med sine egne supermobiler med samme skjermstørrelse neste år, deribant Samsung, LG og Pantech.

Samsungs kommende supermobil vil ikke overraskende bygge videre på dagens AMOLED-teknologi, mens LG velger sin egen IPS LCD. Det som gjenstår nå er at brikkeprodusentene klarer å lage chipsets som fungerer optimalt med 1920 x 1080 piksler i en mobiltelefon. HTC Butterfly J er utstyrt med Qualcomms nyeste og heftigste systembrikke, Snapdragon S4 Pro (Krait).

Pikseltettheten på de nye skjermene skal ligge på 440 pixels per inch (PPI), mens Apples Retina-skjerm i dag ligger på 326 PPI til sammenligning. Så spørs det om såpass supersylskarp pikseltetthet faktisk kan sees med det blotte øyet.

Hva tenker du om Full HD både på TV-en og på mobilen? Kommenter i forumet nederst!

Les også: HTC lanserer supertelefon i Japan

(Kilde: Phandroid)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen