– Neste år vil nettbrettene selge bedre enn PC
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

– Neste år vil nettbrettene selge bedre enn PC

Men samtidig ser det også bedre ut for PC-salget.

Det er ingen nyhet at PC-salget i lang tid har slitt i konkurransen med de populære nettbrettene og smarttelefonene, noe som kulminerte med at PC-salget opplevde sin bratteste nedgang noensinne i 2013.

Etter å ha pustet PC-ene i nakken de senere årene kan det nå se ut til at nettbrettene allerede neste år drar forbi PC-salget, i alle fall om vi skal sette vår lit til markedsforskningsselskapet Gartner.

321 millioner enheter

Selskapet presenterte nemlig nylig sine seneste prognoser for 2014 og 2015. Ifølge prognosen vil det bli solgt cirka 321 millioner nettbrett i 2015, mens salget av tradisjonelle stasjonære og bærbare PC-er vil ligge på rundt 261,6 millioner enheter.

Til sammenligning beregner Gartner at tallene for 2014 vil ligge på 256,3 millioner og 276,2 millioner for henholdsvis nettbrett og PC-er. PC-ene vil altså fortsatt ha et solid overtak i år.

Selv om nettbrettene gjør det meget skarpt inneholder tallene også et klart lyspunkt når det gjelder PC-salget. Fra en svært kraftig nedgang på hele 9,5 prosent i PC-salg fra 2012 til 2013, vil nedgangen bli redusert til 6,7 prosent i år og videre ned til 5,3 prosent i 2015.

Windows XP-utskitftning

Som vi tidligere har rapportert skyldes den stadig lavere nedgangen i stor grad at mange nå er i ferd med å oppgradere fra Windows XP, som Microsoft avsluttet støtten til i april. Ifølge Gartners beregninger vil opp mot 60 millioner Windows XP-maskiner bli byttet ut i løpet av inneværende år.

Ellers mener selskapet at det totale salget av samtlige dupeditter, det vil si PC-er, mobiltelefoner, hybrid-PC-er og nettbrett, vil ligge på cirka 2,4 milliarder innen utgangen av dette året. I 2015 er tallet ventet å øke til rundt 2,6 milliarder.

Nettbrettene blir stadig bedre:
Dette har skikkelig lang batteritid »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen