Apple Watch.
Apple Watch. (Bilde: Anna Hoychuk/Shutterstock.com)

Apple Watch 2 trenger trolig ikke en iPhone for å fungere

Det hevder i hvert fall ryktene.

Smartklokker han mange bruksområder, men det at produktene er avhengige av oppkobling til en mobiltelefon begrenser samtidig mulighetene en del. Nå kan det se ut til at den neste utgaven av den desidert mest populære smartklokken vil gjøre mobilen noe mer overflødig.

Avisen Wall Street Journal har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Apple arbeider med å integrere støtte for vanlig mobilnettverk i Apple Watch-oppfølgeren.

Tar opp konkurransen med Android Wear

Kildene er anonyme, men sitter med den sedvanlige «kjennskapen til saken», og som alltid har ikke Apple kommentert saken.

Neste utgave av Apple Watch kan trolig brukes uten iPhone. Dette er den eksisterende modellen.
Neste utgave av Apple Watch kan trolig brukes uten iPhone. Dette er den eksisterende modellen. Foto: Lukas Gojda/Shutterstock.com

Valget fremstår imidlertid som ganske logisk med tanke på at manglende mobilnett-funksjonalitet ofte trekkes frem som en av de viktigste årsakene til at folk flest ennå ikke akkurat har trykket smartklokkene til sitt bryst.

Det vil også gi Apple et konkurransemessig fortrinn med tanke på at svært få smartklokke-modeller hittil har mobilnett-støtte. LTE ble riktignok lansert til den konkurrerende Android Wear-plattformen i fjor, men så langt er det hovedsakelig kun smartklokken «LG Watch Urbane LTE» som støtter det.

Kraftigere prosessor

Om dette kommer på plass vil man altså kunne bruke den neste Apple Watch-modellen til å ringe og motta samtaler, og til å sende og motta tekstmeldinger. Dermed kan iPhone-en til nød legges fra seg.

Wall Street Journals kilder kunne for øvrig også avsløre at Apple skal utstyre den neste smartklokken med kraftigere prosessor om bord, men uten å gi noen flere detaljer. Ellers har det tidligere kommet frem at Apple Watch 2 trolig får samme design, bedre batteri og forbedret synlighet utendørs.

Det er ennå uvisst når den nye smartklokken fra Apple kommer, men i slutten av januar kunne vi melde at produksjonen trolig vil starte ganske snart.

Smartklokke-markedet begynner å bli velfylt: Casios første modell tåler skikkelig harde påkjenninger »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen