(Bilde: LG/montasje)

Neste Android-versjon får ny og raskere «motor»

Google bytter ut en viktig komponent.

Google har lenge jobbet med å lage en helt ny «motor» i Android, som skal få appene dine til å kjøre enda raskere, samtidig som du skal få bedre batteritid på mobilen.

Den nye motoren kalles «ART» (Android Runtime), og ifølge XDA Developers vil den om kort tid bli satt som standard i Android – antagelig fra Android 4.5 eller 5.0. 

Når du starter opp en app på en Android-telefon, er det en komponent i operativsystemet som kalles «Dalvik» som sørger for at de fleste av appene kjører. De som lager apper til Android skriver appene i Java og kompilerer dem til såkalt bytekode. Når appen er installert på telefonen, og startes opp, tolker Dalvik så denne bytekoden i en prosess som kalles Just-in-time-kompilering (JIT). Ved å gjøre det på denne måten, kan apper kjøres med samme programkode på mobiltelefoner og nettbrett med ulike maskinvarearkitekturer.

Gjør seg ferdig på forhånd

Den nye ART-motoren jobber på en annen måte. I stedet for at programkoden skal oversettes til maskinkode kun når det er behov for den, gjøres dette i det appen installeres på telefonen eller nettbrettet – altså på forhånd. Dermed vil appene starte opp raskere, og de skal også kjøre raskere. I tillegg vil appene kreve mindre minne når de kjører, men faktisk mer lagringsplass.

ART har vært inkludert i Android fra og med versjon 4.4 KitKat – men du har vært nødt til å manuelt gå inn og velge at du vil bruke ART i stedet for Dalvik. Her kan du lese hvordan »

Det ventes at Google vil komme med nyheter om ART – og selvfølgelig mye annet – når deres utviklerkonferanse Google I/O starter onsdag 25. juni.  

Les også: Towelroot åpner Samsung-mobiler med ett klikk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen