(Bilde: Futuremark)

Neste 3DMark skal virke på det meste

Nå er den første traileren klar – i 2560 x 1440 piksler.

Det er gått et par år siden finske Futuremark slapp 3DMark 11 – det universielle benchmarkprogrammet for grafikk- og spillytelse.

Nå står snart en ny utgave av 3DMark for døren, og heldigvis sier nå vi. Dagens 3DMark-regime består nemlig av 3DMark06, 3DMark Vantage og 3DMark 11, som respektive tester mot DirectX 9-, DirectX 10- og DirectX 11-grafikk. Dette blir gjort langt enklere i den nye versjonen av 3DMark, som skal være laget for å teste all mulig forskjellig maskinvare – fra enkle DirectX 9-enheter til de feteste DirectX 11-kortene.

Flere OS, flere enheter

Den neste 3DMark-versjonen vil altså kunne brukes på et vidt spekter av forskjellig maskinvare – alt fra smartmobiler via nettbrett og enkle bærbare til fullblods spillmaskiner.

Den kanskje største nyheten er likevel at den skal kunne brukes på flere operativsystemer. Vanlig Windows, Windows RT, Android og iOS skal alle være kompatible, og resultatene skal sågar være sammenlignbare på tvers av operativsystemene. Vi skulle ønsket oss OS X i tillegg, men det er uansett et stort skritt i riktig retning.

Bortsett fra at det "kommer snart" er det ellers ikke så mye mer vi vet om neste 3DMark. Men for å korte ned ventetiden kan du jo sjekke ut traileren under. Den viser en del av spilltesten "Fire Strike", som i tillegg å ha tung annonsering skal kjøre DirectX11-grafikkort for det de er verdt.

Kilde: TechPowerUp

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen