Test

Nest dyrest, slett ikke nest best

Når vi støter på den nest dyreste maskinen i utvalget vårt, forventer vi å finne noe spesielt som koster.

Vi sliter litt med å gjøre det når det kommer til denne maskinen.

Den har en moderne tokjerneprosessor som vi forventer skal yte aldeles utmerket, men der stopper det.

Les også resten av skole-PC-vurderingene:

Komplett.no - Asus X51R
PSdata - Asus F5R
Mpx.no - Acer Aspire 4520
Expert - HP Pavilion Media Center
Expert - HP G5050EO
Elkjøp - Compaq Presario
Dell - Inspiron 1521
Coop - Medion MIM2210
Multicom - Acer Aspire
Komplett.no - Asus X51R


Standard
Minnet er på én gigabyte, noe som alle de andre konkurrentene minst har. Harddisken er på 120 GB, noe som er midt i laget når vi ser på hva de andre tilbyr.

Alt i alt er dette det som slår oss når vi studerer denne maskinen; den har rett og slett ikke noe ekstraordinært å by på. Det skuffer, når vi tar prisen i betraktning.

Grafikksystemet er på linje med hva de andre tilbyr. Det er den samme 15,4-tommers skjermen som majoriteten i lista vår har, og grafikkbrikken som driver den er bra, men ikke dramatisk mye bedre enn hva vi finner i mange andre maskiner.

På samme måte er kommunikasjonsløsningen halt standard. Det er et nettverkskort med Ethernet 10/100 for kablet nettverk, og et WiFi b/g kort for trådløs kommunikasjon. Øvrige tilkoblinger du venter å finne, er på plass på denne maskinen.

Mye tilkoblingsplass

Den har en kortplass for de nye innstikkskortene ExpressCard, en FireWire-port og fire USB-porter. I tillegg vil du finne en minnekortleser som Dell kaller for 8-i-ett. Det er SD, MMC, MS (og MS Duo) og xD som er hovedteknologiene som denne leseren støtter.

For å komme helt opp i åtte, teller Dell også alle nye varianter av SD, nemlig SDIO, Hi-speed SD og Hi-density SD. PC-en har også et innebygd webkamera på to megapiksler.

Du vil dermed kunne koble deg til det aller meste med denne maskinen, uten å måtte ty til USB-enheter som «mellommann», eller gå tom for tilkoblingsmuligheter.

Tungvekter
Maskinen er ikke av de letteste, og den sniker seg rett under tre kilo, etter som vekta stopper på 2,9 kilo. Den plasserer seg dermed blant tungvekterne i vår oversikt.

Det er ingen fordel for en skole-PC som er ment å tas med i ryggsekken hver eneste dag på bussen eller sykkelen.

En ting som kan gjøre denne maskinen populær blant de yngste er at det er mulig å skifte farge på maskinen ved å kjøpe ekstra deksler til den. Den leveres i fargen «Alpine White», men det finnes syv andre farger som den også kan leveres i.

Konklusjon

Det er klart at denne maskinen vil klare å løse alle standardoppgaver du gir den. Tekstbehandling, regneark, presentasjoner og nettsurfing vil den håndtere på strak arm.

Grafikk og bildebehandling vil den klare å gjøre, men skjermen er ikke spesielt egnet for dette.

Vi står derfor igjen med en viss undring over prisen. I den konfigurasjonen som dette tilbudet utgjør, vil du finne mange maskiner som yter tilsvarende for en lavere pris. Vi klarer derfor ikke på noe vis å kunne skjønne hvorfor noen skulle kjøpe denne maskinen fra Dell.

Tekniske data
Produkt: Dell Inspiron 1521
Forhandler: dell.no
Pris: 7 260 kroner
Prosessor: AMD Turion 64 X2 TL50
Minne: 1 GB
Harddisk: 120 GB
Skjerm: 15.4", 1280x800
Nettverk: Ethernet 10/100, WiFi b/g
Vekt: 2.9 kg

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen