Hvem hadde trodd at en mini-versjonen av 80-tallets Nintendo Entertainment System skulle toppe salgslistene i 2018?
Hvem hadde trodd at en mini-versjonen av 80-tallets Nintendo Entertainment System skulle toppe salgslistene i 2018? (Foto: Nintendo)

NES Classic-salget utfordrer PlayStation 4 og Xbox One

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en drøy måned siden dukket Nintendos retro-konsoll NES Classic opp i butikkene igjen, og ble revet ut av butikkhyllene av ivrige kunder

Interessen var så høy for den lille spillkonsollen at NES Classic toppet de amerikanske salgslistene i juni, foran både Sonys PlayStation 4 og Microsofts Xbox One, ifølge analyseselskapet NPD Group. 

Størst også i Norge

Her i Norge skal salget også ha vært ganske ekstremt. Komplett melder om de samme tendensene som i USA:

Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett. Bilde: Komplett

– Vi ser de samme tendensene her i Norden, hvor NES Classic faktisk er den mest solgte konsollen hos oss i juni i antall enheter. I juli er den nr. 2 mest solgte, rett bak Nintendo Switch, forteller Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør hos Komplett.

Også Elkjøp melder om kraftig salg, men dog ikke like utrolig som i USA eller Komplett: 

Kommunikasjonssjef i Elkjøp, Øystein Schimdt. Bilde: Elkjøp/Joakim Mangen

– Salget av NES Classic har vært meget solid i sommer og interessen for retrogaming fortsetter å være usedvanlig høy. Med hensyn til salgstall greier nok imidlertid ikke konsollen helt å hamle opp med lokomotivene PS og Xbox riktig ennå her hjemme, men med tanke på sistnevnte så er det jammen ikke mye om å gjøre, forteller Schmidt. 

Ser man i ren salgsverdi, og ikke bare antall enheter, er det Sony som vinner i både Norge og i USA. 

Retro-suksess

Også minikonsollen SNES Classic ble en suksess, men ble produsert i et langt større volum en den opprinnelige NES Classic. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Nintendo NES Classic var den første av selskapets små retrokonsoller, og ble lansert høsten 2016. Da ble den bare solgt i begrenset opplag, og butikker verden over ble utsolgt på kort tid. 

Høsten 2017 slapp de oppfølgeren, SNES Classic, som også solgte som varmt hvetebrød. Denne runden hadde imidlertid Nintendo produsert langt flere eksemplarer, og lovte også å fortsette å produsere konsollen i tiden fremover. 

NES- og SNES Classic selges for henholdsvis 650 og 850 kroner i Norge, og byr begge på en haug av forhåndsinstallerte Nintendo-klassikere, men uten mulighet for å legge inn dine egne spill. 

Vi falt pladask for selskapets siste retro-konsoll:
Sjekk ut testen vår av SNES Classic her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen