Neonode til våren?

Da Neonode ble vist frem for første gang i 2002, var forventningene til telefonen store. Planene var den gang at telefonen skulle komme ut mot sommeren 2002, men Neonode utsatte markedslanseringen i siste sekund. Siden har telefonen vært utsatt i det uendelige.

Nå sier imidlertid Neonodes visedirektør, Magnus Goertz, at telefonen er på vei, og vil bli lansert til sommeren. Dermed kan de 20.000 som har forhåndsbestilt telefonen øke håpet om at de faktisk får drømmetelefonen sin.

Grunnen til at N1 har fått så mye pressedekning er at den ved lanseringen var overlegen alt som fantes av telefoner på markedet. Mens Sony Ericsson såvidt hadde sluppet sin T68i med 256 fargers skjerm, kunne N1 skilte med en skjerm med en fargedybde på den gang ufattelige 252.000 farger.

Og det var ikke bare skjermen som gjorde at konkurrentene fikk kalde føtter. Telefonen skal ha et innebygget VGA-kamera, innebygget port for minneutvidelse med MMC og SD-kort og skulle kjøre Windows CE som operativsystem.

I dag har Neonode sitt forsprang blitt betraktelig mindre. Det at telefonen mangler EDGE og Blåtann gjør også at telefonen har et betydelig mindre salgspotensiale i dag enn for to år siden.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen