Neonode slår tilbake

Svenske Neonode fikk det til å skjelve i mang en bukse hos de etablerte mobilprodusentene, da de presenterte sin N1 for noen år tilbake. Ingen telefon på markedet kunne måle seg med nykommeren. Men det varte og rakk før Neonode fikk supertelefonen på markedet, og først i fjor kunne noen utvalgte, trofaste kunder kjøpe ett eksemplar.

Dessverre klarte ikke Neonode å innfri lovnadene og måtte slippe et uferdig produkt. Telefonen manglet blant annet GPRS, MMS og vibrator, og til en pris på over 4.000 kroner var det uhørt.


Neonode N1m

Nå kommer Neonode N1m, en oppdatert versjon av N1. Størrelsen er uforandret og med målene er 88 x 52 x 21 mm er det langt i fra noen gigant. Men innvendig har telefonen fått en real opppussing.

Megapikselkamera, MMS og GPRS, vibrator og trippelbånd er nå på plass. Dessuten er det gjort en rekke andre forbedringer, blant annet skal radiodelen og lydkvaliteten nå være bedre. Jonas Löfgren i Neonode forteller at de har lyttet til ønskene hos kundemassen, og utført forbedringer i forhold til det.

Svensk high-tech
Utover kamera, som tar bilder med den noe uvanlige oppløsningen 1024 x 1024 punkter, har telefonen støtte for SD-minnekort på inntil 1 GB, den spiller MP3-filer og kan vise video av MPEG og WMV-format.

N1m kjører Neonodes egenutviklede menysystem Neno, men Windows CE er selve operativsystemet. Skjermen har en oppløsning på 220 x 176 punkter, viser 65.000 farger. Man bruker telefonen hovedsaklig ved å trykke og bevege fingrene over skjermen, men selve skjermen er ikke trykkfølsom. Navigasjon skjer ved hjelp av et nett av lysstråler over skjermoverflaten, Neonodes såkalte zForce-system.

Som nevnt, skal nye N1m allerede være i salg. Utseendemessig er telefonen lik sin forgjenger, men prisen er satt noe ned. For rundt 4.400 svenske kroner får man telefonen og et minnekort på 1 GB, mens bare telefon koster 3.700,-.

Det er mer å lese om Neonode N1m på selskapets nettsider og du finner en brukertest av forgjengeren N1 i amobils forum.