Neonode N2 en halv runde bak

Neonode N2 en halv runde bak

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Neonode lanserte i sin tid en veldig spennende modell kalt N1. Dingsefrikene klødde i fingrene, beskrivelsene av telefonen lokket dem til seg som solveggen kaller på påskeferierende nordmenn i høyfjellet.

Så kom ventetiden. Vente. Tiden.

Ørkenvandring og paukeslag
Det gikk nemlig både en og to ørkenvandringer før telefonen dukket opp i butikkene, og da den endelig kom var det for sent. Tiden hadde løpt fra lille Neonode N1, mobilen var, i påvente av sin egen lansering, innhentet og distansert av konkurrentene.

Det eneste som var igjen av de dundrende paukeslagene fra forhåndsomtalen, var brysomme dotter i ørene idet produktet faktisk forelå.

Nye takter
Denne gangen har selskapet lagt seg på en mer realistisk linje.

I forbindelse med bransjesammenkomsten 3GSM i Barcelona, har svenske Neonode presentert sin nyeste modell, N2. Og ingen kan anklage dem for å ha gapt over for mye på teknologifronten.

Spesifikasjonene taler for seg: Dette er en firebåndstelefon med GPRS, mp3-spiller, LCD-skjerm som gjengir 65.000 farger over 176 x 220 piksler, kamera som knipser bilder i en oppløsning av to megapiksler, SMS og MMS, USB-port, Bluetooth og plass til minnekort av typen mini-SD.

Punktum finale. Ingen Edge, ingen UMTS, ingen HSDPA, ingen GPS – i det hele tatt svært lite av alt det som resten av bransjen flotter seg med av kryptiske forkortelser der dens representanter nå speiler seg i sine egne reklamebrosjyrer i Barcelona.

Liten og nett
Men liten og nett, det er den. Så er det da også nettopp dette en av de tingene svenskene ønsker å selge inn telefonen på.

Neonode N2 er 47 x 77 x 15 millimeter og veier 70 gram. Til sammenligning har Sony Ericsson K800i, som er kåret både til Norges beste mobil og verdens beste 3G-telefon, målene 105 x 47 x 22 millimeter og veier 115 gram.

Vi vil ikke felle noen endelig dom over et produkt vi ikke har testet, men vi fastslår likevel at Neonode N2 er en smule akterutseilt, i hvert fall dersom målestokken er teknologifrelste nordmenns kravstore forventninger – den trykkfølsomme skjermen til tross.

Så er det da slett ikke engang sikkert at den kommer hit til lands.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen