Denne går nå inn i historiebøkene.
Denne går nå inn i historiebøkene. (Bilde: Neonode)

Neonode er konkurs

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den svenske delen av Neonode måtte i går ta steget til skifteretten og erklære seg selv konkurs. Etter å ha gått med underskudd i lang tid, er dermed den svenske vidundermobilen og selskapet bak historie.

Overrasket hele mobilverdenen

Det hele begynte i 2002, da svenske Magnus Goertz viste frem en minimobil etter datidens mål med Windows CE og trykkfølsom skjerm, kalt N1. Telefonen fokuserte på musikk og film, og var på mange måter en krysning mellom datidens PDA-er og mobiltelefoner. Telefonen kan sies å være den første fingerskjermstelefonen, ettersom du ikke trengte pekepenn for å styre deg gjennom det enkle menysystemet.

Men etter en rekke problemer med leveranse og programvarefeil fikk selskapet en stadig mer lunken mottagelse. I 2007 lanserte selskapet N2, som var noe mer teknologisk oppdatert enn N1. Men det teknologiske forspranget N1 hadde i 2002, var godt akterutseilt med N2 i 2007. Blant annet manglet N2 3G, en rekke funksjoner og høyoppløst skjerm.

Store underskudd

Selskapet gikk i 2007 med et underskudd på 59 millioner svenske kroner. Da var kassen allerede skrapt, og ledelsen mente selskapet måtte og ville klare å selge 200 000 telefoner i 2008. Under konkursbehandlingen i går viste det seg at salget for i år trolig havner på knappe 20 000 telefoner, melder Mobil.se.

Foreløpig er den amerikanske grenen av Neonode uberørt av den svenske konkursen.

Les også vår test av Neonode N2 »

(Kilder: Neonode)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen